Gemlik’e 1600 konut daha

Gemlik Belediye Meclisi, Eylül Ay’ı ikinci toplantısını Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yaptı.

CİHATLI KONUTLARINA SAĞLIK OCACAĞI

Belediye Meclisinde Cihatlı konutları ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ‘’İlk beş bloktan dört tanesi bitti. İşçiliğini de en iyi şekilde yaptırıyoruz. Okul ile alakalı çalışmalarımız var. Eylül Ay’ında oradaki okulu faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Ya yatırım planlarına aldıracağız, ya da bizler yapacağız. Şimdi de sağlık ocağı yapımı başlatacak. Toplu konutlarda yaşam kalitesini artırırsak, vatandaşlarımız buraları tercih edecektir’’ dedi.

YENİ TOPLU KONUT ALANI

Mecliste diğer bir dikkat çeken konu ise, yeni toplu konut alanıydı. Planları ile gösterilen yeni toplu konut alanı, Cihatlı’nın doğusunda bulunuyor. Mecliste plan sunum eşliğinde gösterilirken, yeni alanla alakalı bilgilendirme de yapıldı. Buna göre, 1600 konut yapılabilecek alanda, şu anda sadece çalılık bulunuyor. Önünde kanuni engel bulunmayan saha, 240 dönüm araziyi kapsıyor. Sosyal donatı alanları, havadarlığı ve cephesi ile dikkat çeken alan ile alakalı yapılan çalışmada, yerleşimin de kolay sağlanabileceği ve donatıların çok hızlı oluşturulabileceği öngörülüyor. Mecliste gündeme gelen konu oybirliği ile kabul edildi.

GÜNDEM DIŞI

Gündemdışı konuşmalarda ilk sözü CHP’li Meclis Üyesi Songül Şanlı aldı. Şanlı; ‘’Alevilik Türkiye’de Sunilikten sonra, belki de en fazla kitleye sahip olan mezheptir. Alevilerin talepleri çok nettir; adalet, özgürlük ve eşitlik. Gemlik Belediyesinin Cem Evini ibadethane olarak kabul etmesi, alevi yurttaşlar tarafından taktir edilmiştir.

Sunğipek Camii yenileme töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ’un Cem Evleri ile alakası olmayan açılışta, Alevileri yok sayarak, tekçi, ayrıştırıcı sözleri ile Alevi yurttaşlarımızı incittiğini gördük’’ dedi.

Konu ile alakalı söz alan Yılmaz, başkanvekilini tanıdığını, dil sürçmesi ve canlı yayın heyecanı olabileceğini, ne başkanvekilinin ne de kendilerinin Alevi yurttaşları ayrı görmediğini ifade etti.

MİSAFİRLERİN AĞIRLANMASI POLEMİK OLDU

Gemlik Kent Konseyi ve Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, misafirlerin ağırlanması ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Galip Gür’ün, Kurşunlu’da bulunan alkollü bir mekanda yabancı heyetleri ağırlamak istediklerini ifade ederek, mekanın alkollü olmasından dolayı başkan yardımcısının reddettiğini, Belediyenin bir çalışanının buna nasıl karar verebildiğini sordu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, kendi düşüncesinin de aynı şekilde olduğunu dile getirdi.

Galip Gür sözlerinin devamında Kumla yolu üzerindeki Hafriyat ve kot yükseltme olayını sordu. Ardından Gemlik Hürriyet Caddesinde, üzerinde tapunun da bulunduğu iş merkezinin konut olarak hizmet vermesinin konu edildiğini, Belediyenin bu konuyla alakalı herhangi bir açıklama neden yapmadığını sordu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’İş Merkezi ve hafriyat ile alakalı haberleri okuduk. İş Merkezi ile alakalı çalışmalara başladık. Yazı gönderdik. Hafriyat ve kot konusunda da, zabıta müdürlüğümüz ve ilgili müdürlüğüz konuyu Büyükşehir’de ilgili birimlere taşıyacak’’ dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.