İSPANYOLLAR GEMLİK’E HAYRAN KALDI

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan  Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kapsamında ilçemizde misafir olan İspanyanın La Puebla De Cazalla şehrinden gelen altı kişilik heyeti Gemlik Belediyesi ve Kent Konseyi birlikte ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde verilen kahvaltı ile iki şehir protokolü bir araya geldi.Programa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, İlçe Muhtarları ve çok sayıda STK temsilcileri katıldı.

Kahvaltı programı İspanyanın La Puebla De Cazalla Belediye Başkanı Antonio Martin Melero, Yerel Kalkınma Derneği Başkanı Miguel Angel Martin Bohorquez, İletişim Sorumlusu Maria Montiel Duarte’nin yanı sıra La Puebla De Cazalla şehrinin Zeytin üretim ve işletim Kooperatif Başkanı Antonio Candil Cabeza, Genel Müdür Jose Antonio Cruz Mejias ve Teknik Departman Sorumlusu Juan Antonio Perez Rivero’nun ilçe protokolümüz ile karşılıklı sohbetleri ile devam etti.

Programda konuşma gerçekleştiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz : ” Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz Gemlik Zeytini Festivali’ne bizleri kırmayıp teşrif ettikleri için hepinize teşekkür ediyorum.Biliyorsunuz ki zeytin dalı barış simgelemektedir. Ve yine biliyoruz ki zeytin kutsal kitabımızda da sağlıklı bir ürün olarak belirtilir.Bizler iki ülkenin insanları olarak bu sağlıklı ürünü dünya pazarlarına sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Festivaller düzenleyerek tanıtımı gerçekleştirmek istiyoruz, tecrübe paylaşımında bulunarak insanların nasıl bir damak zevki aradıklarını da öğrenmek istiyoruz. Gemlik zeyini Dünyanın en güzel sofralık zeytini olarak biliniyor. İspanya ile tatlı bir yarışımız söz konusu bizde dünya insanlarının tercihlerini dikkata almak sureti ile insanların damak tadı olarak nasıl bir zeytin arzuluyorlar bunu yakalamanın peşindeyiz. Zeytin ve zeytin üreticilği hakkında bizlerden hangi taleplerde bulunursanız bulunun bunları yerine getirmekten sizlere yardımcı olmaktan gurur duyarız. dedi.”

La Puebla De Cazalla Belediye Başkanı Antonio Martin Melero ” Ülkemizde zeytin üretiminde yüzde yüz bir öneme sahibiz sizlerle birlikte kültürümüzü ve tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz çünkü bildiğiniz gibi zeytin de kültürde önemli bir yere sahip. Sizin zeytin üreticiliğiniz ile bizim zeytin üreticiliğimiz aynı değil bu yüzden bunu paylaşmak için buradayız. Bu ekonomik barışımıza aynı zamanda ticaretimizi geliştirmemize de yardımcı olacak bir şey olacak diye düşünüyorum. Aramızda rekabet etmek yerine birbirimize yardımcı olabiliriz birbirimizle anlaşabilir ve ticaret yapabilliriz çünkü zeytin üreticiliği gitgide artmakta.Bizleri bu güzel kentte ağırladığınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz ”dedi.

İspanyol heyete Plaket ve hediyelerin takdim edilmesi sonrası Gemlik Belediye Meclis Üyesi Fehmi Arslan ile birlikte  İlçemizin önde gelen zeytin fabrikalarını gezme fırsatı da bulan heyet Gemlik’in doğasına havasına hayran kaldıklarını söylediler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.