Taş Ocakları ne olacak?

Gemlik Belediyesi tarafından yapılan toplu konutların 4’üncü etabının temelleri atıldı. Temel atma töreninde, en uyumsuz görüntüyse, konutların hemen karşısında bulunan mermer ocağıydı.

Zeytinliklerin üzerinde, ciddi manada zeytin tozu görülüyor yukarıdan bakınca.

Yeşil manzara, beyaza dönmüş.

Sonra bu konutlar Gemlik’in prestiji olacakmış.

Al, buradan yak…

***

Asıl akıla takılan soru ise, zeytinlerin bile üzerini kaplayan toz, bina alacaklara engel olur mu? Düşünsenize, havadar yerde ev sahibi olduğunuzu düşünürken, bir anda tozun toprağın içindesiniz. Toplu konut, daha ilk günden anlamını yitirmez mi?

Gemlik’in önemli miktarda bütçesinin harcanacağı, 100 Milyon TL civarında harcama öngörülen 1400 konutun, maden ocaklarına kurban gitme şansı yüksek.

Açılışın yapıldığı alan, olası gerçeği tam anlamıyla gözümüze soktu. Fotoğraf karelerinde de, en çok göze batan, 4. Etabın hemen karşısında bulunan taş ocağı oldu.

İnşaata önemli miktarda masraf edildiği göz önüne alındığında, tek çözüm kalıyor geriye.

Belediyenin toplu konut yapması, bunları satması, zarar veya kar edeceği, amacına ulaşıp ulaşmayacağı, ilgi görüp görmeyeceği farklı mecralarının konusudur. Bir an önce de çözülmek zorundadır.

Konu ile alakalı çeşitli girişimler yapılmış, sonuç? Şimdilik yok…  Biz de eski bir bakanın yeğenine mi başvursak ne yapsak…

***

İki haftadır soruyorsunuz. Gemlik’teki imar kirliliği ve şaibeler ile alakalı yazılarımız sona ermedi, araştırmalarımız sürüyor. Bizi izlemeye devam edin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.