23 HAFIZ’A İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi Müftülüğü İlim Yayma Cemiyeti’ndeki hafızlık icazet törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Nilüfer Müftülüğü İlim Yayma Cemiyeti Şükrü Durmaz Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı. Nilüfer İlçesi Yüzüncü Yıl Mahallesi’ndeki Ömer Raca Camii’nde düzenlenen merasime, Bursa Valisi İzzettin Küçük, milletvekilleri, Belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. İcazet töreni öncesi konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kuran-ı Kerim’in, huzurun ve mutluluğun kaynağı olduğunu belirtti. Kuran-ı Kerim’i okuyan, okutan ve gelecek nesillere aktaran, bunlara imkan sunanlara teşekür eden Çavuşoğlu :

“Bütün insanlık için, islam camiası için ipe sıkı sıkı sarılmamız gerektiğini düşündüğümüz günlerden geçiyoruz. Bir insanı öldürmenin, tüm insanlığı öldürmek olduğunu bildiğimiz halde bu günahı işleyenlerin olduğu bir dünyada olduğumuzu görüyoruz. Burada 2012 yılını hatırlıyorum. 4 artı 4 artı 4 teklifini hatırladım. O zaman kopan fırtınaları hatırladım. Ama şükürler olsun ki bu ocaklardan yetişmiş olanlar bir çok şeyin değişmesine vesile oldu. Bundan sonraki süreçte de bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz Ülkemizin Kur’an sükunetiyle yaşayan insanların çoğaldığı, kardeşlikle birbirine kenetlendiği bir üslupla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.

Düzenlenen icazet törenine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz yoğun programlarından dolayı katılamadı. Araların’da Gemlik’li hafızların da yer aldığı icazet törenine Gemlik Belediyesini temsilen Muhtarlıklar ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Gör katıldı. Hafızlara Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın selamlarını ileten Gör, Zeytin,Zeytinyağı ve çeşitli hediyeler taktim etti.

İcazet töreni hafızlara diplomalarının dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.