Kurşunlu Manastırı temizleniyor

”HAGİOS ABERKİOS” KİLİSESİNDE TEMİZLİK OPERASYONU

8 Eylül Tarihinde Gazetemizde konu olan, çevresi ot ve atık içinde kalan Hagios Aberkios Manastırına, Gemlik Belediyesi eli değdi.

Gemlik’in Kurşunlu mahallesinde bulunan 9.YY’lardan günümüze kadar uzanan ” Hagios Aberkios ” kilisesin de ummalı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın talimatıyla, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’ün koordinatörlüğünde kilise ve çevresinde 10 kişiden oluşan bir ekip ile birlikte temizlik çalışması yapıldı.

Hagios Aberkios Kilisesi’nin yerli yabancı ziyaretçi akınına uğradığını belirten Kurşunlu mahallesi muhtarı Hüseyin Ormancılar, kilisenin temizliğine ve bakımına önem verdiklerini belirterek, Gemlik Belediyesine göstermiş oldukları hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti.

Temizlik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz ” Gemlik Belediyesi olarak din ve ırk ayrımı yapmaksızın,  ilçemizde bulununan tarihi dokuların tamamına gerekli duyarlılığı gösteriyoruz. Kurşunlu mahallemizde bulunan Hagios Aberkios kilisesi de  yaz ve kış sezonu boyunca binlerce yerli, yabancı turistlerin uğrak yeri. Bu denli öneme sahip olan klisesinin çevresi de bizler için önemli” diye konuştu.

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.