Görevi Kötüye Kullanma ve Kamu Zararı

Gemlik Hürriyet Caddesi’nde bulunan iş merkezinin büyük bölümüne mesken ruhsatı verilmesi, yeni soru işaretlerine yol açtı. Mesken olma ihtimalinin bulunmadığı binada iş yerlerine ‘’mesken’’ olarak onay verenlere soruşturma açıldı mı?

Müge Gürsoy, Sadık Erimoğlu, İsmihan Kara ve Hasan Güler’in imzası bulunan İş Merkezi ile alakalı Gemlik Belediyesi tarafından inceleme istendi.  İmzası bulunan memurlar ile alakalı herhangi bir tasarruf yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor.

BANYOSU BİLE YOK

Bir yapının mesken olabilmesi için başta banyo olmak üzere, çok sayıda yükümlülüğü tamamlaması gerekiyor. Mutfak bölümü ve banyosu bulunmayan, büro tipinde hazırlanan bölümlerde, ne gibi bir incele yapıldığı da merak ediliyor.

KAMU ZARARI VAR

İnşaat, yangın sistemi ve yangın merdivenleri giderlerinin yanı sıra, Gemlik Belediyesi’nin otoparklardan 50 Metrekare başına elde edeceği 7 Bin TL gelir kalemi, bölümlerin mesken gösterilmesinden dolayı  elde edilemedi. Bu nedenle kamu zararı oluştu.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

İhtisas sahibi yöneticilerin, malı veya ürünü olduğundan farklı göstererek işlem yapmak, doğrudan Görevi Kötüye Kullanma suçunun unsurlarını içeriyor. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 257 – 2’de; ‘’Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir (DEĞİŞİK İBARE RGT: 19.12.2010 RG NO: 27790 KANUN NO: 6086/1) menfaat sağlayan kamu görevlisi, (DEĞİŞİK İBARE RGT: 19.12.2010 RG NO: 27790 KANUN NO: 6086/1) üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’’ İbareleri yer almaktadır.

Konu ile alakalı zarara yol açan kişiler ile alakalı herhangi bir açıklama şu ana kadar yapılmadı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.