Solaksubaşı’na darp konusu mecliste

    MHP’den Gemlik Belediye Meclis Üyesi olan, iş adamı Mahmut Kamil Solaksubaşı’na yapılan saldırı, Gemlik Belediye Meclisi’nde de kınandı. Saldırı ile alakalı üç parti grubu da söz alırken, yaşanan olayın, hukuk çerçevesinde çözülmesi gerektiğinde üç parti de birleşti.

Konu ile alakalı en dikkat çekici açıklamalar da Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve MHP Meclis Üyesi Mahmut Kamil Solaksubaşı’ndan geldi. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Ak Parti olayın içine çekilmek isteniyor’’

Solaksubaşı’na saldırı olayı ve kendisinin de olayın içine çekilmek istenmesi ile alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Menfur saldırıyı sosyal medya hesabımdan kınadım. Satışa şahitlik ettik. Aydın Bey ücretleri almasına rağmen, tapu ve ruhsatları vermedi. Biz konuşmayı Kaan Dimili’nin ofisinde yaptık. Mahmut Solaksubaşı, İhsan Ateşli, Kemal Akıt gibi isimler de buna şahitti.

Bizim orada gördüğümüz, Aydın Bey’den talep edilenlerle alakalı Mahmut Bey’in kefil olduğuydu. Kendisi de burada.

Yılmaz; ‘’Olayı biz daha önce önledik’’

Biz şirkete borç verdik. Bunu garanti altına almak adına kardeşim şirkete %10 ortak oldu. 26 Mayıs 2011 tarihinde ise şirketten ayrıldık. Ruhsatını alamayınca maden çalışamadı ve herkese borçlu kaldı. Çeşitli dönemlerde gerilimli anlar oldu. Bunu da Kemal Akıt Bey ile biz engelledik. Mahmut Bey bunu çok iyi biliyor. Bizler de alacağımızı alamadık. ‘Aydın’dan alamazsanız benden alın’ diyen insanların mağduruyuz.

Yılmaz; ‘’Mahmut Bey işi şova döküyor’’

Biz bu olayı da, Mahmut Bey’in ve bazı kişilerin olayı başka yere çekmesini de kınıyoruz. Mahmut Bey hastaneye gideceğine MHP’ye gidiyor. Sonra fotoğraf çekerek şova döküyor. Çözüm tabii ki saldırı değil.

Solaksubaşı; ‘’Bunu çok istiyordum’’

Mahmut Solaksubaşı ise ironi yaparak başladığı konuşmasında; ‘’Evet bunu çok istiyordum. Hem ayakta hem yerde beni darp ettiler. Belediye Başkanını veya ak Partiyi bu işin içine sokmak gibi bir gayretim yok. Saldırı sonrasında emniyetten arkadaşlar geldi. Hastaneye hareket ettik. Sonra hastaneye yalnız geçmek istemedim. MHP’ye geçtim. Sonra hastane, ardından emniyet, ardından da savcılığa gittik.

Çözümü bu şekilde bulmak doğru değildir. Ben bir şey kaybetmedim. Gemlik kaybetti. Bu Gemlik’e yapılan bir darbedir. Bu kişiler Aydın Akovalıgil’i de darp etmiştir. 2008’den bu yana herhangi bir değişiklik olmadı. 2008’den bu yana bu arkadaşlar aynı hakları ile çalışmaya devam ediyor. Ben kefil olduğum her şeyi yerine getirdim. Üst akıl, başka yapılanma yollarına gitti. Bu şahısları benim üzerine yönlendirdi. İşyerimi bastılar, tehdit ettiler. Şikâyetçi oldum. Ben kendimle ilgili üzerime düşen herşeyi yaptım. Şahit oldum, ne yerine getirmek gerekiyorsa, yerine getirdim’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.