DHKP-C Gemlik sorumlusu yakalandı

İstanbul’da yapılan operasyonda, DHKP-C örgütü operasyonda örgütün Gemlik sorumlusu Mehmet Ter de ele geçirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan Gülten Matur “terör örgütü yöneticiliği” suçundan, Özgür Karaya, Çiğdem Şenyiğit ve Mehmet Ter ise terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklandı. Gülten Matur’un örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edildi.

Şüpheli Özgür Karakaya ve Çiğdem Şenyiğit’in örgütün yurt dışında bulunan merkez komitesi ile şifreli yazışmalar yaptığı, Mehmet Ter’in Bursa ili ve Gemlik ilçesi sorumlusu olduğu ileri sürüldü.

GEMLİK’TE DE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Bursa Terörle Mücadele Büro ekipleri ile Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda da 4 kişi gözaltına alınmıştı. Kişilerin Mehmet Ter ile alakasının bulunup bulunmadığı merak ediliyor.

DHKP-C terör örgütüne yönelik son bir ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 65’i tutuklandı. Şüpheliler arasında 15 de avukat bulunuyor.

Tutuklanan şüpheliler arasında 15 avukat, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinde kullanılan silahı temin ederek, Kiraz’ı şehit eden Şafak Yayla’ya teslim ettiği iddia edilen Mustafa Koçak ile eylemden önce 2 teröristin evinde kaldığı tespit edilen Cengiz Özel de bulunuyor. Şüpheli Ali İhsan Kaya’nın ise İstanbul Adalet Sarayı’nın hakim ve savcı girişi kapısı çevresinde keşif yaptığının tespit edildiği belirtildi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.