Sertaslan; Belediye Başkanı ve Yardımcısı da sorumlu

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, geçtiğimiz gün ortaya çıkan imar yolsuzluğu ile alakalı yazılı açıklama yayınladı. Sertaslan, Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısının da sorumluluklarına dikkat çekti.

Bu hafta Gemlik belediyesinde yolsuzluk yapıldığı haberi Gemlik Basınında konu edildi.Soruşturma safhasının  Gemlik Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü  bildiğimiz bu konuyu detayları biraz daha netleştikten sonra yorumlamanın doğru olduğunu düşünmekte idik.Ancak en az bir memur tarafından yapıldığı iddia edilen ve beklide milyonlarca lirayı bulma ihtimali olan bu yolsuzluk konusunda Gemlik Belediye başkanı SAYIN Refik YILMAZ’ın yaptığı açıklamayı yine basın aracılığıyla okuyunca hem YUH demek hem de önemsediğimiz noktaları yerel basınımız aracılığı ile Adalet makamlarına duyurmak adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.

Bir müteahhit tarafından ortaya çıkartılan YOLSUZLUK  Refik Yılmaz tarafından “geç yatırılan para “diye tarif edilmiş ve bu yolla suç basitleştirmek suretiyle suç değilmiş gibi gösterilmeye çalışılmıştır.Belediyenin belki de milyonları bir memur aracılığıyla yine belki de yılarca iç edilmiş,kiminle ya da kimlerle işbirliği yaptığı araştırılmamış,A.K.P.’li  başkan Yılmaz ve yardımcısı A.K.P. li meclis üyesi Vedat Büyükgölcügezli  nasıl bir sorumluluğa sahipler konusuna bakılmamış,SAYIN Yılmaz çıkmış şöyle bir açıklama yapmış: “İmar işleri müdürlüğünde görev yapan bir memur belediye hesabına yatırılması gereken bir miktar parayı hesaba geç ve fazla yatırmış. Durumu ilgili birimimiz fark ettikten sonra gerekli soruşturmayı derhal başlatttık. İ.D. isimli memuru açığa alarak, soruşturma dosyasını Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettik”

Bu açıklama insanların aklıyla alay etmektir.Bu açıklama pisliğin üzerini örtme gayretidir.Ve eğer bu açıklamayı paraları çalınan belediyenin başkanı yapıyorsa sadece iki ihtimal gelir insanların aklına.Ya gerçekten safsınız ve yine aldatıldınız ya da bu işlerde sizinde bir payınız var.Sanki memur parayı çalmamış,sanki bir müteahhit tarafından ortaya çıkartılmamış,sanki memur kendi kendine pişman olup parayı faiziyle birlikte yatırıvermiş.Biraz geç ve fazlasıyla yatırmış mış.Ayıp,ayıp.Sen ve yardımcın uyurken ki olabilir her şeyi göremeyebilirsin bari suçu adeta över gibi açıklama yapma.          Şimdi buradan savcılık makamına sesleniyoruz.

Bu suçun ne kadar zamandır işlendiğini belediye başkanına itimada yer bırakmaksızın incelemelisiniz.

Ne kadar sürede ve hangi sayıda ruhsat işleminde aynı suçun tekerrür ettiğini incelemelisiniz.

Aynı suça iştirak eden başkaları da var mıdır,ki konuştuğumuz insanlar tek başına yapılabilecek bir işlem olmadığını belirtmekteler.Bunu araştırmalısınız.

Bu yolla belediyeden çalınan paranın suçu işleyen memur dışında bazı müteahhitlere yarar sağlayıp sağlamadığını araştırmalısınız.Bu müteahitlerden birinin FETÖ kapsamında tutklu yargılanıp yargılanmadığını araştırmalısınız.

Geç yatırıldığı iddia edilen paranın kim tarafından ve kimlerin talebiyle yatırıldığını araştırmalısınız.Bahse konu miktarın bir memur tarafından kolayca yatıralamayacağını araştırmalısınız.

Bu suçu işleyen memurun bu konuma kim ya da kimler tarafından getirildiğini,bu atamanın FETÖ tarafından talep edilmiş olabileceğini ve bunun bu suça fırsat yaratmak adına yapılabileceğini araştırmalısınız.

Ve son olarak belediye başkanı Refik YILMAZ’ın yaptığı son açıklamanın sadece siyaseten meselenin tartışılmasına engel olmak adına değil birilerini korumak adına yapılmış bir açıklama olabileceği ihtimalini araştırmalısınız.

Son olarak Başkan Yılmaz yaptığı açıklama ile yukarıda yönelttiğimiz soruların açığa çıkmasına destek vermeyecek belli ki.Onun derdi pisliğin üzerini örtmek,utanmasa bizim çocuk bir hata etmiş diyecek.Sayın başsavcılık makamımızın bahsettiğimiz konulara dikkatini çekmek farz oldu.

Saygılarımızla

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı

Mehmet Uğur SERTASLAN

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.