Ülkü Ocaklarından Kazım Mirşan Konferansı

Gemlik Ülkü Ocakları, Türk Tarihine yeni bir bakış açısı getiren Kazım Mirşan ile alakalı konferans düzenledi. Turgay Tüfekçioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferans, Gemlik Esnaf ve Kefalet Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa MHP MDK Üyesi Muhammet Tekin, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Kadın Kolları Başkanı Hale Kapyalı, Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yılmaz, MHP üyeleri, ocak yöneticileri ve ocak mensupları katıldı.

Konferans öncesinde söz alan Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yılmaz; ‘’Geçmişi, şan, şeref ve zaferle dolu milletin evlatları olarak, tarihimize de sahip çıkmak adına konferanslar düzenliyoruz. Ekim ay’ı itibariyle hız verdiğimiz çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Konuşmacı olarak söz alan Turgay Tüfekçioğlu ise ilk olarak Kazım Mirşan’ın doğumundan itibaren izlediği yolu, Doğu Türkistan’dan göçünü, meslek hayatını, tarih merakının başladığı Etibank ve Tarih Coğrafya Fakültesine olan ilgisini anlattı. Mirşan’ın tarih tezi ile alakalı da kronolojik bilgiler veren Tüfekçioğlu’nun konferansı salonu dolduran kalabalık tarafından ilgi ile izlendi. Konferans sonunda Tüfekçioğlu’na plaket verildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.