Cumhuriyet’in 94. Yıl Coşkusu

Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı kutlamaları, Gemlik’te yapılan törenle devam etti. Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanında (İskele Meydanı) yapılması planlanan etkinlikler, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonuna alındı.

Kutlamalara olan yoğun katılım ve ilgi dikkatlerden kaçmazken, salon programın başlamasından önce tamamen doldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Ramazan Ekemen, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, kurum müdürleri, siyasi parti, dernek ve spor kulübü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okulların özenle hazırlandığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’un Cumhuriyet Bayramı ile alakalı uzun konuşması ile devam etti.  Konuşmanın ardından ise Gemlik’te farklı okulların hazırladığı folklor gösterileri sunuldu.

Gösteriler salonda bulunanlar tarafından dikkatle izlenirken, Cumhuriyet konulu resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ve Cumhuriyet konulur spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Program, Marmara ikincisi olan 100. Yıl Okulu folklor ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.