Üniversitesinin çalışma salonu Belediye’den

Eğitim alanında son yıllarda yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız her kesimin taktirini kazanan Gemlik Belediyesi, Üniversite’ye de yatırım yapacak.

Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde yurtlarda kalan ve yerleşke içerisinde öğrenciler için çalışma binası yapacak. Yerleşkenin kurulmasından itibaren küçük bir salonda ders çalışmak zorunda kalan öğrenciler, Gemlik Belediyesinin sorumluluk almasıyla, büyük salona kavuşacak.

Sunğipek döneminde kullanılan yurtların karşısında bulunan binayı restore edecek olan Gemlik Belediyesi, çalışma salonu ile tüm öğrencilerin bu anlamdaki ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

YILMAZ; ‘’ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, BİZİM GÜVENCEMİZDEDİR’’

Konu ile alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ‘’Öğrencilerimiz çok dar salonda çalışmak zorunda kalıyorlardı. Ülkemizin geleceği, üretken zekâdan geçmektedir. Bunun da yolu eğitim imkânlarını yükseltmekten geçer. Gözümüzün önündeki soruna da ülkemiz ve geleceğimiz adına çözüm bulmamız gerekiyordu.

Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Yerleşkesinde Sunğipek döneminden kalma sağlam binada yapacağımız çalışma sonrası, çağın gereklerini karşılayacak çalışma salonunu oluşturacağız. Ülkemizin geleceği, bizlerin güvencesindedir.

BAĞIMSIZ ÜNİVERSİTE İÇİN DE ADIM

Hem öğrencilerimiz daha rahat çalışma imkânı bulacak, hem de Bağımsız Üniversite adına bir adım daha atılmış olacak. Bilindiği gibi Merkezi Gemlik asım Kocabıyık Yerleşkesi olmak üzere Bölge Üniversitesi için birlikte hareket etme kararı aldık. Bu karar ile birlikte somut adımları da atmaya başladık. Beş Bin Mevcuda ulaşarak bu hamleyi üç ilçe olarak başarmayı arzuluyoruz. Gemlik belediyesi tarafından yapılacak olan çalışma salonu, hem bugün öğrencilerimizin önemli bir sorununu ortadan kaldıracak, hem de Bağımsız Üniversitedeki mevcuda da hizmet verecektir’’ dedi.

YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Yılmaz sözlerinin sonunda ise, Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesine, Gemlik Belediyesi tarafından yatırımların aralıksız olarak devam ettirileceğinin altını çizerek, Gemlik Belediye Meclisine de sunarak farklı yatırımları da Üniversiteye kazandıracaklarını vurguladı. Belediye Başkanı detayları ileriki günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

RESTORE EDİLECEK BİNA; 

ÜNİVERSİTENİN MEVCUT ÇALIŞMA SALONU; 

SALONUN ÇEVRESİNDEKİ ÇALIŞMALAR; 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.