BİRLİKTELİKTEN CUMHURİYET DOĞAR

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 94. yılını idrak ediyoruz. Var olsun!
Cumhuriyetimiz, milyonlarca şehidimizin canları ve kanları ile yazdıkları bir destan, yüzlerce yıl çeşitli badireler atlatmış Türk Milleti’nin var olma gayretinin eseridir. Cumhuriyet olmaz diyeni başaran, milli mücadeleden zafere giden, Anadolu’nun emperyalizme söylenmiş sözüdür. Cumhuriyet “Ya istiklal, Ya ölüm” diyen Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal’le Sakarya’daki duruşu, Kocatepe’de şahlanışı ve Ege’de düşmanı boğuşudur. 29 Ekim 1923 köleliğe karşı kahramanlığın, teslimiyetçiliğe karşı milliyetçiliğin, zillete karşı hürriyetin zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa eden ruh binlerce yıllık tarihi değerlerimizin ve esaret nedir bilmeyen ceddimizin yedi düvelle kavgasıdır. İşte bu ruh Türk Milliyetçiliğinin ta kendisidir.
Bugün yine, milletimiz tarihin gerisine doğru çekilme, kazanımlarını ve hürriyetini kaybetme tehdidi altındadır. Bir yanda bölünme sevdalıları diğer yanda devleti ele geçirmeye çalışan yapılar işbirliği halinde varlığımızı hedef almaktadır. Tıp ki Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bir takım sözde aydın bu vesveselere tellallık yapmaktadır. Dış siyasette de durum bundan farksız değildir. Zira Türk Devleti’ni kuşatmak için bölgedeki Türkmen nüfusu hedef alınmakta, sınırlarımız saldırılara savunmasız bırakılmaya çalışılmaktadır. Anadolu ve Türk Milleti tekrardan kendini şaha kaldıracak, kutlu bir mücadeleye sevk edecek ve zaferle taçlandıracak kutlu iradeyi beklemektedir.
Ülkücüler tarihi bağımsızlık irademizi taşıyan ve milletini Ergenekon’dan çıkartan, İstanbul’un surlarında bayraklaştıranlardır. Ocak, bu ruh ve iradenin gelecek nesillere nakşedilmesini vazife edinen kutlu yuvalarımızdır. İnanıyoruz ki Ülkücü Türk Gençliği yarınlarımızın yegane teminatı olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları, milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmış olan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyorum. Allah Türk Milletinin Birliğini daim eylesin.
“Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.