YURTKUR ÜNİVERSİTE YURTLARINI ÇOĞALTIYOR

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde bulunan öğrenci yurtları yenileniyor.

Gemlik’te yurtlarda inceleme yapan Bursa Yurtkur Müdürü Hüseyin Uysal’a Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da eşlik etti. Mevcutta 400 kişilik olan kullanışsız yurt binasını yenileyecek olan Yurt Kur, Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde 100 kapasite artırarak 500 öğrenciye yurt sağlayacak.

YURT DESTEĞİ GEREKİYOR

Uysal; ‘’Gemlik Yerleşkesinin Türkiye’de eşi benzeri yok. Çok değerli, kullanışlı bir arazi üzerinde kurulan yerleşkenin sosyal imkanları ve barınma imkanlarının artası, Gemlik, bölge ve ülke adına önemli kazanç olacaktır. Belediyemiz ve Gemlik’te yurt konusunda bizlere destek olursa, daha fazla öğrencinin barınma imkanını çözer, Gemlik’i öğrencileri için daha cazip hale getirebiliriz. Bir yandan kış bahçeci yapıyor, yemekhaneleri de yeniliyoruz’’ dedi.

YILMAZ; GEMLİK YERLEŞKESİ SOSYALLEŞECEK

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’ne yatırımlarının süreceğinin altını çizerek, ‘’Bizler Üniversite ile alakalı elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz, Asım Kocabıyık Yerleşkesinin sosyalleşmesi ve imkanlarının artmasıdır. Gemlik halkından aldığımız destek ve Gemlik’in Üniversiteye verdiği önemden güç alarak, Yerleşke’de önemli çalışmalara imza atacağız. Gemlik’te gördük ki, vatandaşlarımız Üniversiteyi çok önemsiyor. Bağımsız Üniversite ise herkesin ortak hedefi. Bizler, Gemlik’in temsilcileri olarak, bizleri seçenlerin isteklerini yerine getirmek zorundayız’’ şeklinde konuştu.  Yılmaz, Üniversite ile alakalı konuları Gemlik Belediye Meclisine getireceğinin de altını çizdi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.