BAYTAŞ CEVAP METNİ

Gemlik Manşet Gazetesinde çeşitli dönemlerde konu olan ‘’İş Merkezine Mesken Ruhsatı’’ başlıklı haber ile alakalı cevap noter kanalıyla Gemlik Manşet Gazetesine iletildi. Her ne kadar ‘’Tekzip Metni’’ başlığı kullanılsa da, cevabı gönderen Av. Esin Bektaş Kilitci de bilir ki, Tekzip Mahkeme yoluyla yapılır.

Mahkeme kararı olmamasına rağmen, yayın politikamız gereği cevap hakkını taraflara verdiğimiz için yayınlıyoruz. AÇIKLAMAYA CEVABIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE VERECEĞİZ.

***

Baytaş’ın cevap metni;

25.08.2017 tarihinde Gemlik Manşet Gazetesinde yayınlanan ‘’İş Merkezine Mesken Ruhsatı’’ başlıklı yazı, maddi gerçekleri manipüle ederek, kamuoyunda müvekkilim şirketin yapmış olduğu inşaatın usulsüz olduğu izlenimini vermeye yönelik BAYTAŞ markasını ve itibarını ağır derece zedeleyen, asılsız isnatlardan oluşan ve müvekkilim şirketi karalama kampanyasına hizmet eden maksatlı bir yazıdır.

Öncelikle belirtmek isterim ki bahsi geçen bina, yapı ruhsatı ve Belediyenin imar planına uygun olarak inşa edilmiştir. Haberde ilgili binanın işyeri olarak kullanımının usulsüz olduğu izlenimi verilmiş, otopark ücretlerinin ödenmediği, yangın merdiveninin yapılmadığı gibi istnatlarla gerçekdışı yayın yapılmıştır.

Bilindiği üzere, kütükte mesken olarak görülen bağımsız bölümlerin kat maliklerinin kararıyla işyeri olarak kiraya verilmesi 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 24/2. Maddesinin tanıdığı bir haktır. İlgili binanın işyeri olarak kullanılmasının dağanağı Anayasa güvencesi altına alınan mülkiyet hakkı ve 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 24. Maddesidir. Aynı gerekçelerle, ilçemizde başta Adliye ve Emniyet Binası olmak üzere pek çok kamu binası ile İstiklal Caddesi ve Orhangazi Caddesi gibi işlek caddeler üzerinde yer alan neredeyse tüm bağımsız bölümler mesken olmakla beraber işyeri / kamu binası olarak kullanılmaktadır.

Yazının ‘’İMARDA NASIL İZİN VERDİLDİ?’’ başlıklı kısmında ise Belediye personeli ile müvekkil şirket arasında irtibat olduğu izlenimi verilmeye çalışmış, alenen müvekkilim şirkete çirkin bir iftira atılmış ve müvekkilim şirket zan altında bırakılmıştır. Tekraren belirtmek gerekir ki, ilgili taşınmaz mevzuata uygun olarak inşa edilmiş, ruhsatlar alınmış ve teslimi yapılmıştır. Akdi yöndeki kısıtlı, hasmane haber, içeriği ve sunuluş tarzı ile gerçeklerle örtüşmemektedir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

 

Baytaş İnşaat Taah. Müh. Nakl. Gıda Day. Tük. Mal. Turz. San. Tic. Ltd. Şti.

Vekili

Av. Esin Bektaş Kilitci

 

BAHSE KONU BAYTAŞ’IN METNİ;

https://www.gemlikmanset.com/baytas-cevap-metni/

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.