Gemlik Belediyesi Personeline Sağlık Taraması

Gemlik Belediyesi bünyesinde çalışan memur ve sözleşmeli personeller İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında sağlık taramasından geçti.Fen İşleri Müdürlüğü önünde kurulan mobil sağlık tarama aracında personele solunum fonksiyon testi, odyometri ( işitme), akciğer grafiği ve kan testleri yapıldı.Ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin önceden belirlenmesinin yanı sıra, mevcut sağlık problemlerinin de ortaya koyulmasının amaçlandığı sağlık taraması kapsamında elde edilen veriler personele ait sağlık takibi dosyalarına işlendi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, rutin olarak yılda bir kez yapılması planlanan sağlık taraması özel bir firmanın sağlık ekibi tarafından yapıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Fen İşleri Müdürlüğünde yapılanölçümler sırasında yaptığı konuşmada, belediye personelinin hem daha sağlıklı olmasını hemde hizmette verimli olmasını hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, tüm personelin sağlık taramasından geçirildiğini aktaran Yılmaz, ”Belediyemizde hizmet üreten işçi ve memur gibi tüm mesai arkadaşlarımızın Gemlik’e hizmet sunarken sağlıklı koşullarda ve üretken olması bizim birinci önceliğimizdir. Bu tür sağlık taramalarını önemsiyoruz. Yapmış olduğumuz bu tür uygulamalarla hem çalışanlarımızın sağlığını hemde iş verimini gözetme imkanına sahip oluyoruz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.