STATİK FACİA

Gemlik Dereboyunda bulunan ve mezbelelik halini alan bina, çözüm bekliyor.

Bir yılı aşkın süredir, yerinde mezbelelik halini alan bina, mahkemelik olduğundan yıkılmazken, çevrede bulunanlar, binanın bir an önce yıkılmasını ve tekrar inşaat başlayacaksa, güvenli şekilde başlamasını istiyorlar.

ÇEVREDEKİLER İMZA TOPLADI

İnşaatın bulunduğu bölgenin gece geç saatlerde bağımlılar tarafından kullanıldığı çevrede bulunan vatandaşlar tarafından dile getirilirken, binanın hemen yan bölümüne park eden araçlar ise yol için önemli tehlikeyi beraberinde getirdiğinin altını çiziyorlar. Bu konular nedeniyle inşaatın yıkılması yönünde imza toplayan çevre sakinleri ise yetkililerden çözüm bekliyorlar.

İTÜ’DEN RAPOR ALINDI

Bir yıl önce başlayan, birinci katının çıkılması tamamlanan bina ile alakalı çeşitli iddialar ortaya atıldı. İnşaatta çalışan ustaların ikaz etmesi sonucunda, inşaat sahibi konunun üzerine giderek İstanbul Teknik Üniversitesine (İTÜ) başvuruda bulundu. Dört ana kirişin de çatladığı gözlenen inşaatta, dökülen kirişler, başvurunun yapılmasında önemli etken oldu.

STATİK HATALI

Binanın projesinde önemli manada temelden itibaren mühendislik ve statik anlamda hatalı olduğu yönünde rapor veren İTÜ’nün raporu sonrasında, inşaat sahibi risk almamak adına binanın yıkılmasını talep etti. Konunun çözümü ile alakalı tarafların bir araya gelmesinden de yapılan anlaşmaları uyulmayınca, konu mahkemelik oldu.

Şu an hala Gemlik’te çalışmalarını sürdüren Mühendislik Firması ve İnşaat Firması yöneticileri, geçen süreçte çeşitli adli olaylarda da karşı karşıya geldi.

FİRMALARA RUHSAT İPTALİ ÇIKABİLİR

Bahse konu mühendislik firması ve Yapı Denetim Firmasına yönelik açılan dava sonucunda ruhsat iptali ve çeşitli yaptırımların çıkabileceği ön görülürken, mühendislik firmasının bugüne kadar yaptığı ve onaylattığı projeler ile alakalı da soru işaretleri akıllara geldi; diğer projelerinde de hata olabilir mi?

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.