Ak Parti İlçe Başkan Adayları

Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık’ın aday olmayacağının kesinleşmesi sonrasında, pek çok isim ortaya çıktı. Her ismin arkasında da farklı bir grubun desteği…

Doğrudan İl Başkanlığından aldığım haber ile başlayayım. Bu dönem Ak Parti’de çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor. Önceki bölüm veya kişilerin ne dediğine göre değil, vatandaşın isteğine göre, bölgenin yapısına uygun aday ilçe başkanı olacak. Belediye başkanı da, bölgenin yapısına uygun isim olacak…

***

İlk ismi geçen, Mevcut Yönetimde de başkan yardımcısı olan Yaşar İslam. Yaşar İslam güçlü isim. Başkanlığın ağırlığını kolaylıkla kaldırabilir. Gemlik’te hatırı sayılan bir ekibin de desteği arkasında. Olası ihtimal olarak görülüyor ki, hakkında bir yazışması ile alakalı dedikodu şimdiden yayılmış durumda. Dedikodu da, içeriden yayılıyor… İslam, her ne kadar aday olmadığını söylese de, üç isim arasında en çok şans verilen Yaşar İslam.

Adaylığını en net deklere eden isim Şamil Yiğit. Giresun kökenli, eğitimli. Sahaya çok erken indi. Çok farklı temasları oldu. İlçe başkanı olmak, eleştirilmeyi göze almak demektir. Bu seviyeye geldi mi, zaman içinde göreceğiz. Onun dezavantajı, geçmiş dönemde teşkilattan istifa etmesi, sonrasında da geri dönmesi.

Diğer söylenen isim Avukat Levent Aydın… Süreç Aydın’ın dışında gelişiyor. Belediye kanadı Levent Aydın’ı destekliyor. Değişen siyasette, Belediye kanadının desteklemesi ne kadar işe yarar bilemiyorum. Ak Parti’de teşkilat ve parti uyumu önemli. Aydın ile alakalı Ak Partililerin söylemi, süreci kaldıramayacağı yönünde.

***

Gelelim açıklanmayanlara;

   Gökay Bilir; Bilir Gemlik şu anlık aday değil. İl yönetimindeki göreviyle Gemlik’in ilçe başkanlığında etkili olacağı düşünülüyor. Gemlik’i tanıyor. Gemlik’teki Ak Partililerin tüm bildiklerini, Bilir’in Gemlik ile bağı nedeniyle il yönetimi de biliyor. Bu nedenle, olduğundan farklı görünmemek lazım. Genel merkezin kararı ile alakalı, yeni il yönetiminin görüşü önemli.

Bilir, aday olsa hem Gemlik adına, hem de Ak Parti adına faydalı olabilir. Kendisi öyle düşüncesi olmadığını söylese de, Bilir aday olabilir. Belediyede ve siyasetteki tecrübesi önemli anlamda katkı olur.

   Meclis Üyeleri; Gemlik’te İl Başkanlığı iki meclis üyesinin ismini değerlendiriyor. Başka bir meclis üyesi de kendi aday olmak istiyor. Hem meclis, hem ilçe başkanlığı mantıklı gelmese de, ihtimaller dahilinde.

   Doktor; Gemlik’te ağabeylik yapması için bir doktorun da ismi kulislerde dolanmaya başladı. Geçiş sürecinde ağabeylik yapabilir mi? Orası tartışılır.

Bu isimlerin hiç biri de başkan olmayabilir… En beklenmedik isim, genel merkez veya il başkanlığı tarafından da belirlenebilir.

Sürprizlere açık olmak lazım…

***   ***    ***

Bahse konu isimlerin yanı sıra, en karmaşık döneminde ilçe başkanlığı görevini üstlenen Zafer Işık, bence Gemlik’e önemli katkı sağladı. Işık’ın en olumlu tarafı, kurumlar ve vatandaş arasında köprü görevi üstlenmesiydi…

Bu yönünü sadece ihtiyacı olanlar görse de, kendisi soğuk olarak lanse edilse de, Zafer Işık’ın Gemlik’e katkı sağladığını düşünenlerdenim. Yaşasın yeni kral demiyor, Işık’a teşekkür ediyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.