Borçelik pazar lideri

Türkiye’nin önde gelen firmalarından Borçelik üretimi ve AR-GE çalışmaları ile alakalı bilgilendirme yaptı. Yönetim binasında yapılan sunumda Kerim Çelik Genel Müdürü Kerem Çakır, basına yönelik bilgilendirme yaptı.

530 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Çakır; ‘’Grubumuzun iki markası var. Bor ile başlayan şirketlerimiz ve Kerim Çelik. Borçelik, üretim kısmında yer alır. Kerim Çelik ise kullanıcıya ulaşmadan son halini oluşturan firmadır. İki firma birbirine entegre çalışır. Bor dışında isim alan Kerim Çelik firması, Asım Bey’in sakat kalan kardeşinin adını yaşatmak için verdiği isimdir.

1100 çalışanımız ile 530 Milyon Dolarlık yatırımımız var. Borçelik’te bir yılda üretilen sac ile dünyanın çevresini 4 kez dönebiliriz. 2016 yılında Borçelik’in cirosu 1 Milyar 160 Milyon Dolardır. Bu yıl 425 Bin Ton ihracat yapmayı planlıyoruz.

Dünya ve çelik sektörü hızla değişiyor. 2000 yılında en büyük Pazar bizler için Çin pazarıydı. Bugün en büyük üretici Çin. Bizim sektörümüzün en olumlu özelliği yeni pazarları çok hızlı bulmasıdır.

OTOMOTİV VE BEYAZ EŞYADA PAZAR LİDERİYİZ

Otomotiv sektöründe %85’lik bir payla Pazar lideriyiz. Ülkemizde beyaz eşyalarda kullanılan sac’ın da tamamını yine biz üretiyoruz. Kaporta malzemeleri üreten tek firmayız. Tüm ihracat şampiyonlarına ürün veriyoruz. Üretimimizin %67’sini yut dışına yapıyoruz.

Borusan Grubu şirketleri aynı zamanda da parmakla gösterilen okullardır. 1 yıl önce Borusan Teknik Akademiyi kurduk. Eğitimi içimizde vermeye başladık. Biz sadece ürün sunmak değil, kaliteyi de sunmak için çalışıyoruz.

AR-GE’DE 4 ULUSAL 3 ULUSLAR ARASI PATENT

Teknolojide amacımız milyonlarca ton üretmek değil. Katma değeri yüksek bir ton üretebilmektir. AR-GE departmanımız bu anlamda çok yararlı çalışmalar yapıyor. AR-GE bölümümüzde 2 yılda 74 personel çalıştırdık. AR-GE’ye iki yılda harcadığımız para 20 Milyon 300 Bin TL. sonraki dönemde de yatırımı otomotiv ağırlıklı yapmayı düşünüyoruz. Bu nedenle AR-GE bölümümüz hem ağırlık, hem sağlamlık, hem de maliyet açısında bize en uygun alternatifleri üretmek için çaba sarf ediyor.

YERLİ OTOMOBİLİ DESTEKLİYORUZ

Yerli otomobil hamlesi bizleri de umutlandıran hamledir. Hamle bizi heyecanlandırıyor. Bu anlamda, bizler de öne çıkan firmalara destek vermeye hazır olduğumuzu açık yüreklilikle dile getirebiliriz. Otomobilin üretiminin dışında AR-GE çalışmalarının ve Pazar çalışmalarının önemli olduğunun farkındayız. Üretici firmalar da, bu çalışmaları defalarca gerçekleştirmiş firmalardır’’ deid.

BORÇELİK AR-GE GRUBUN AMİRAL GEMİSİDİR.

AR-GE Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım ise; ‘’Borusan’ın tam da gelişim dönemine denk geldik. Değişim dönemi ve malzemelerdeki değişim benim için şans oldu. hem Borusan’ın gelişimi, hem de dünyada olan dönüşümü yakalamak için çalıştık. Şu ana kadar da başarılı olduk. 4 şirkette AR-GE programını başlattık, bu yıl iki şirketimizi daha buna ilave edeceğiz. Borçelik AR-GE Borusan grubunun amiral gemisidir.

Türkiye’nin yerli ve millileşme atılımında Borçelik’e de önemli görev düşüyor. Hepimiz ileri teknolojideki ürünlerde Borusan’ı göreceğiz. Savunma Sanayi’ne yönelik de çalışmalarımız oluyor. Bunların Türkiye’de yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Otomobillerin hafiflemesi ve zararlı salınım azalması anlamında önemli yol aldık’’ şeklinde konuştu.

Toplantının ardından basın mensuplarıyla birlikte Sac üretim ve işleme bölümleri, AR-GE bölümleri ve yine Borusan içinde oluşturulan ve dört tanesi bina içinde bulunan 13 hobi kulübü ile alakalı bilgilendirme yapıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.