Vefa Hakeme takıldı

Bursa 1. Amatör Küme 3. Grupta Şampiyonluk için yarışan Gemlik Vefaspor Nilüfer 1987 ile karşılaştı. Umurbey Recep Tayyip Erdoğan sahasında oynanan müsabakaya, hakem kararları damgasını vururken, hakem Abdullah Ersoy ve Nilüfer 1987’nin kulübesinin tutumları taraftarları çileden çıkardı.

Müsabakanın büyük bölümünde Gemlik Vefaspor etkili oynadı. Henüz 8’inci dakikada Murat Yarar, 28’de hareketine tepki gösteren Abdullah Apak’a, 31’de Muharrem’e 42’de Ercan’a sarı kart gösteren hakem, taraftarı adeta çileden çıkardı. Hakemin taktir haklarını da genelde Nilüfer’den yana kullanması ve sürekli atakları kesmesi tribündeki tepkileri iki katına çıkardı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Vefaspor oldu. 65. Dakikada Abdullah ve Murat yerini Mutlu ve Yunus’a bıraktı. Vefaspor ataklarını sıklaştırırken, bulduğu pozisyonlardan da faydalanamadı. Bitime 10 dakika kala ise Vefaspor serbest vuruşunda düdük çalmadan başladığı için Vefaspor’dan Ercan ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Moral olarak düşen ve eksilen Vefaspor, 90+2’de golü kalesinde gördü.

MAÇ SONUNDA OLAYLAR

Yedek kulübesinden taraftarlara gol sonrasında hareket yapılması ise bardağı taşıran son damla oldu. Maç sonunda Gemlikli taraftarlar yedek kulübesi ve hakeme tepki gösterdi. Araya giren polis sayesinde olaylar büyümeden önlenirken, Nilüfer Başkanının Bursa Futbolundaki yeri ve Vefaspor’a yapılanlar akıllarda soru işareti bıraktı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.