MHP ve CHP Meclisi Terk Etti

Gemlik Belediye Meclisi Kasım Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. Mecliste, Gemtaş ve Çarşı Meydanına yapılacak mescit ile alakalı tartışmalar olurken, Osman Doğan’ın kürsüye çıkması sonrasında, söz almadan tepki verilmesi meclisi geren etkenlerden oldu. Gülşen Uslu’nun yüksek sesle çıkışı da, mecliste dikkat çeken konulardandı.

GEMTAŞ’IN DUBLEX EVLERİNİ DE BELEDİYE ALIYOR

Gündem maddelerinden sonra görüşülen Gemtaş’ın Hastane yanında inşa ettiği, önceki dönemde Gemlik Belediyesi tarafından alınan dairelerin üst katında bulunan dublex dairelerin alımı görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Galip Gür; ‘’Belediye bu binaları kendisi ihale ile yapsa, Gemtaş’a ne gerek vardı?’’ sorusunu gündeme getirdi. Refik Yılmaz ise Hastane Bölgesindeki binaların ihale yoluyla yapıldığını dile getirdi.

GEMTAŞ YARGIYA MI GİDİYOR?

MHP Meclis Üyesi Osman Doğan ise; ‘’Benzer dairelerin daha ucuza alınabileceği ve maliyetinin daha ucuza yapılabileceğini düşünüyorum. Gemlik’te Dublex bina satışında düşüş var. Ayrıca, ne kadara satın alınacağı da belli değil. Herhangi bir değer araştırma firmasına değer belirlenmesi için başvuruldu mu? Bu yapılan satış, zarar eden şirketi kurtarmak adınadır. Biz Gemtaş konusunu yargıya taşıyacağız’’ dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz daha dairelerin fiyatların belirlenmediğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Emrah Keskinden; ‘’Fiyatı belirlenmeyen yeri, neden kamulaştırıyoruz? Büyükşehir Belediye şirketlerini azaltıyor. Ayrıca şirkette diğer başkan yardımcıları belli bir huzur hakkı alırken, Kadir Erol neden daha fazla huzur hakkı alıyor?’’ dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise Büyükşehir’in zarar eden şirketleri kapattığının altını çizerek; ‘’Zarar ederse kapatılır’’ dedi. Öner MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı Ak Parti oyları ile kabul edildi.

Gündemin diğer dikkat çeken konusu ise eski Tibel Otel’in bulunduğu yere yapılması planlanan mescit ile alakalıydı. Konu ile alakalı söz almak için Osman Doğan kürsüye çıktığında, Refik Yılmaz’ın uyarısı tansiyonu artırdı. Ardından Ak Parti Meclis Üyesi Gülşen Uslu’nun çıkışı, Doğan’ın konuşmaya başlaması öncesinde meclisi gerginleştirdi. Bir ara meclisi de terk eden Gülşen Uslu, ardından geri döndü.

BİRGÜL’E SÖZ VERİLMEDİ, MECLİSİ TERK ETTİLER

Ayetler ile İslami metinlerle desteklediği konuşmasında mescitin israf olabileceğini altını çizen MHP Meclis Üyesi, ‘’Geçmişte bu caminin yapılması için farklı bir yer önermiştik. Bugün Ak Parti Meclis Üyesi olan Emir Kantur, Has Parti İlçe Başkanıyken Kamuoyu Araştırası yaptı. Büyük çoğunlukla bizim de önerdiğimiz yer çıkmıştı. O gün Gemlik’e yakışır büyük bir cami yapılsaydı, Bugün tekrar gerek olmazdı. Biz gerekirse denize cami yapılarak Türkiyew’ye örnek bir cami oluşturulmasını istiyoruz’’ dedi.

CHP’li üye Mert Dimili ise; ‘’Ben proje ve park alanının azalmasından dolayı itiraz ediyorum’’ dedi. Refik Yılmaz  ise; ‘’3 katı alan açacağız’’ dedi.

YILMAZ 2010’DA ŞEHİR KULÜBÜ YAPILMAK İSTENDİ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’2010’da CHP burayı Şehir Kulübü yapmak istemişti. O gün yeşil alan dert edilmedi. Bugün yapılması manidardır’’ dedi. Ak Parti Üyesi Ercan Barutçuoğlu, Cami cemaatinin talepleri sonrasında bu noktaya gelindiğini hatırlatarak, buna göre çalıştıklarını dile getirdi’’ dedi.

Konu ile alakalı Emir Birgün de söz almak isteyince, Yılmaz doğrudan oylanmasını öerdi öneri oy çokluğu ile kabul edildi. MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı öneri kabul edildi. Emir Birgün’ün ‘’Ben Ercan Bey’den önce söz istemiştim, siz beni konuşturmuyorsunuz. Biz çıkalım mı?’’ sözüne, Yılmaz’ın ‘’bu maddenin görüşmesi bitmiştir’’ demesi üzerine CHP ve MHP grubu meclisi terk etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.