Özcanbaz; ‘’Refik Yılmaz’ın tutumunu kabul edemeyiz!’’

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz MHP ve CHP’nin meclisten çıkması ile alakalı açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Özcanbaz; ‘’Gemlik Belediye Meclisinde, Belediye Başkanının her zamanki tutumu devam ediyor. Sayısal fazlalığına güvenerek, bizi ve arkadaşlarımızı yok sayıyor. Oysa Gemlik’in ancak %38’inin oyunu almış bir isimden bahsediyoruz. Bir meclis üyesinin konuşmasına da fırsat vermeyip, maddeyi doğrudan geçince, bizim önerilerimizi de yok sayınca, zaten bizlere gerek yok diyerek meclisi terk ettik.

DAHA BÜYÜK CAMİ YAPALIM DEMİŞTİK

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte de uyarmıştık. Cami yerinin seçimi konusunda yanlış yapıldığını, Gemlik’e yakışır merkez camii için en uygun yerin mevcut Atatürk Parkı ve Otobüs Duraklarının bulunduğu yerin olduğunu, buraya yapılacak merkez camiinin, mevcut camiden çok daha büyük olacağını beraberinde deniz kenarına yapılacak böyle güzel bir eserin Gemlik’in siluetine de katkı sağlayacağını söylemiştik. Hatta o dönem Has Parti İlçe Başkanı olan, bugün Ak Parti Meclis Üyesi olan Emir Kantur da cami yeri ile alakalı kamuoyu araştırması yapmıştır. Büyük çoğunlukla Merkez Camiinin Milliyetçi Hareket Partisinin önerdiği yer olduğunu ifade etmiştir. Bugün de, hata yaptıkları konusunda kendilerini uyarıyoruz. Sonradan pişman olup yer aramaktansa, bizim önerimizi kabul etmelerinin Gemlik’in faydasına olacağını düşünüyoruz.

KADİR EROL SORUMUZA DA CEVAP ALAMADIK!

Gemtaş konusunda da, geçtiğimiz dönemde henüz temeli atılan inşaattan daire alan Gemlik Belediyesi, şimdi de Hastane yanında bulunan dublex daireleri almak için konuyu meclise getirmiş ve bizim ret oyumuza rağmen, istişare etmeden geçirmiştir. Gemtaş’ın tek müşterisi Gemlik Belediyesidir. Bu da bizi son derece rahatsız etmektedir. Aynı zamanda meclis üyemiz Emrah Keskinden’in huzur hakları ve Kadir Erol’un, diğer başkan yardımcılarından fazla huzur hakkı almasının anlamı nedir? Sorusu cevapsız kalmıştır.

REFİK YILMAZ, CUMHURBAŞKANIYLA ÇELİŞİYOR

15 Temmuz hain darbe süreci sonrasında, MHP ve Ak Parti’nin ülkenin menfaatleri adına yaptığı istişareyi Gemlik’te yapamıyoruz. Yılmaz’ın ‘Sadece benim dediğim olur’ mantığı, bizim ilişkilerimize de zarar vermiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin menfaatleri adına Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile istişare ederken, Yılmaz ne yazık ki istişareye tamamen kapalı. Son meclisteki Gemtaş’tan daire alınması ve yapılacak olan caminin yerinde olduğu gibi.

Aynı zamanda Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Grup Sözcümüz Osman Doğan daha söz almadan onu itibarsızlaştırmak adına söz alıp, grup sözcümüzün sözünü de kesmeye devam etmektedir. Görülen o ki, aynı zamanda kendi genel başkanları da olan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın istişare anlayışını da benimsemeyerek Cumhurbaşkanıyla çelişmektedir.

Bizler Gemlik’in menfaatleri ve selameti adına istişare ve ortak akıl ile işlerin görülmesi ve sorunlara çözüm alınması gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.