Çocuk Parkına giden yol uçurum

Gemlik Orhaniye Mahallesinde parka giden yol yapılmadığından, çocuklar tehlike içinde.

Orhaniye Mahallesi Kafoğlu Camiinden yukarı bölgeye doğru giden yolda, yeşil alana yapılmış olan çocuk parkının yolu yok.  Ağırlıkla Roman vatandaşların bulunduğu bölgede, kültürleri gereği çocuklar zamanlarının büyük bölümünü sokakta geçiriyor.

Çocuk parkına giden yolun patika ve dağınık olması, çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin bulunmaması endişeleri artıran etken olurken, çocukların bölgeye yine de gelmesi tehlikenin boyutlarını bir kat daha artırdı.

20 MERTE UÇURUMDAN ÇOCUK PARKINA

Yaklaşık 20 metrelik bayırın ucunda bulunan patikadan gidilen parkın çevresinde de güvenlik önleminin bulunmadığı dikkat çekerken, bölgede yaşayanlar ilgililere konuyu daha önce aktardıklarını ve sonuç alamadıklarını dile getirdiler.

BAĞIMLI YUVASI OLUR

Bölgeye gidişin zor olduğu ve geç saatlerde de aydınlatma olmadığı dile getirilirken, bölgenin önlem alınmaması durumunda madde bağımlılarının yuvası olabileceğinden endişe ediliyor. Konunun bir an önce çözülmesi beklenirken, mahalle sakinleri de konuya yetkililerin el atmasını istiyorlar.

VEBAL KİMİN OLACAK?

Bölge sakinleri son olarak, ‘’Gemlik’in ortasında olan bir parka gidiş yolu sadece tehlikeli bir patik olunca, bizler de çocuklarız adına endişe ediyoruz. Eğer çocuklarımızın veya bizlerin başına bir şey gelirse vebal kimin olacak?’’ sorularını sordular.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.