Belediyede Bir Memur Daha Açığa Alındı

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur U. K. emlakcılarla iş yaptığı gerekçesiyle açığa alındı.

Geçtiğimiz gün meydana gelen emlakçı Ö.T.’nin vurulma olayı sonrasında ortaya çıkan ilişkide farklı iddialar ortaya atıldı. İddialara göre daha önce İmar Müdürlüğünde çalışan, sonrasında da Fen İşlerine gönderilen U.K.’nin, bazı emlakçılara arsa bulduğu, bu yolla da önemli miktarda kazanç elde ettiği dile getirildi.

Memurların dışarıda iş yapmaları ile alakalı önemli yaptırımlar bulunurken, özellikle Belediyede konu ile alakalı çalıştığı ve aynı sektörde iş da yaptıkları iddia edilen elemanlara, müsaade edilmeyeceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da daha önce gündeme getirilmişti.

Yılmaz; ‘’Açığa aldık, ihracını istiyoruz’’

Konuyla alakalı girişimlerde bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Şahısla alakalı Emniyet Müdürlüğümüzden gelen evrak doğrultusunda, soruşturmayı beklemeden işlem yaptık ve şahsı açığa aldık. Hem Belediyede çalışıp, aynı sektöre dışarıda hizmet verilmesini bizler asla kabul edemeyiz. İşin içerisinde önemli ölçüde gelir olduğunu da düşünürsek, bizler için ciddi anlamda sakıncalı durumdu. Biz hem U. K.’yi da daha önce İmar Müdürlüğünde yolsuzluk yapan İ.D. gibi açığa aldık, hem de ikisi ile alakalı memuriyetten ihraç edilmelerini talep ettik’’ dedi.

Yılmaz, soruşturmayı da yakından takip ettiklerini belirterek, belediyede inceleme yapmak üzerine müfettiş çağırdıklarını tekrarladı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.