İşkur’dan Türkiye’de ilk Gemlik’te

İş-Kur, ülke genelinde başlatılan istihdam hamlesi kapsamında düzenlediği fuarlarda ilk defa bir ilçeyi tercih etti. İş gücü olarak Türkiye’nin en önde gelen ilçelerinden biri olan Gemlik’te yapılan fuar, ‘’İş-Sizi Çağırıyor’’ sloganıyla start aldı.

Açılış programına Gemlik Kaymakam Vekili ve Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Bursa İşkur Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Gemlik İşkur Müdürü Ünver Ünver, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Orhangazi Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, firma temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

KAYMAKAM YILMAZ; FİKİRLERİN HAYAT BULMASI GÜZEL.

Açılış öncesinde ilk konuşmayı Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz yaptı. Yılmaz;  ‘’İşkur tarafından düzenlenen istihdam fuarı, Gemlik’e ve Bursa’ya önemli katkı sağlayacaktır. İşkur’un önemli çalışmaları var. Biz de geçmiş dönemde istihdam ile alakalı çalışmalar yapmıştır. Master tezim de, İş Kurumları ve istihdam ile alakalı olmuştu. Tezimizin vücut bulduğunu görmek de bizleri memnun etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

REFİK YILMAZ; TÜRKİYE KENDİ KENDİNE YETMELİ

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Birinci istihdam buluşmasını Gemlik’te gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başta İşkur müdürümüz olmak üzere, tüm firmalarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyoruz. Günümüzde nitelikli eleman bulmanın önemi var. Bu fuar da, nitelikli işçiyle işverenin buluşması için aracı olacaktır.

Gemlik’te güçlü bir ekonomimiz var. Dört bir yanımız düşmanlarla çevrili, içimizde de hainler var. Bunlarla ancak çalışarak ve üreterek baş edebiliriz. Bunun başka yolu yok. Katar’a uygulanan ambargonun Türkiye’ye uygulanmayacağının garantisi yok. Bu nedenle, sanayide, tarımda kendimiz üretmeliyiz. Türkiye’nin kendi kendine yetmesi lazım’’ şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Bursa İşkur Müdürü, Feyzullah Eren Türkmen; ‘’Kaymakamlığımız, İşkur Müdürümüz ve Belediyemize teşekkür ediyoruz. Gemlik’e ve ülkemize önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz programın, hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi.

Konuşmalar sonrasında protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek, fuarın resmi açılışı yapıldı.

VATANDAŞTAN BÜYÜK İLGİ

45 firmanın stant açtığı İş-Sizi Çağırıyor sloganlı istihdam buluşmasına, Gemlik’te yaşayan vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında çeşitli stantlarda form dolduran vatandaşlar, iş hakkında bilgi alma imkanı da bulmuş oldu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.