Şenay Yürür’ün konferansı ilgi gördü

Gemlik İşkur Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen istihdam fuarında, Doç. Dr. Şenay Yürür seminer verdi.

İş-Kur öncülüğünde, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, GTSO, Gemlik Ticaret Borsası ve firmaların işbirliği ile yapılan İş-Sizi Çağırıyor sloganlı fuarda, ilk semineri Yalova Üniversitesi İ.İ.B.F. öğretim görevlisi Doç. Dr. Şenay Yürür verdi. Büyük ilgi gören Yürür, interaktif sunumuyla dikkat çekti.

‘’İş hayatında iş ve kişi uyumlu önemlidir’’ diyen Yürür; ‘’Yönetici başkaları aracılığıyla hedefe ulaşan kişidir. Hayatta hepimizin rolleri vardır. Örneği ben hocayım. Anne babama karşı da evlat rolümü üstleniyorum. Aslında, kişilik değişebilir. Bunun için üç ana kural var; farkındalık, istek ve çaba. Farkında değilseniz, sorunları başka yerde arasınız. Hayat bir öğrenme sürecidir.

Fiziksel özellikler kişiliğimizi etkiler. Kültür, kişiliğimizin belirgin noktasıdır. Travma ve başarısızlıklar da kişiliği şekillendiren unsurlardandır. Farklı kişilik özellikleri vardır. Dışa dönük veya içe dönük, uyumlu veya hırçın, özdenetimli sorumlu veya dağınık sorumsuz gibi. Kontrol ve tutuculuk da farklı özelliktir. Başarı yönetimli olmak, başarısızlıktan kaçınmak da, önemli bir ayırıcı özelliktir. Başarı yönelimli insanlar, geri bildirim almaktan da hoşlanırlar.

Otoriteler, statü ve güç farklına inanır. Tutucudurlar. Katı kuralları vardır. Türkiye güç merkezleri arasında farkın yüksek olduğu bir toplumdur. Bir de makyavelist ve amaca ulaşmak için her şey mübah düşünce tarzı var. Hangisiyle çalışmak istediğinizi kendiniz belirleyeceksiniz.

Tüm bunların özünde iki çeşit kişilik tarzı vardır. A ve B. A; sürekli hareket halinde, çalışkan ve gayretli. B; stres yönetimlerinde örnek gösterilen rahat kişilikler. Son olarak değişimden bahsediyorsak, şunu bilmeliyiz ki, tek değiştirebileceğimiz kişi kendimiziz’’ dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.