Açı Eğitim Kurumlarına Kazım Bulut konuk oldu

Açı Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Meslek Eğitimi seminerlerinde ilk hafta Gazetecilik anlatıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi sahibi Kazım Bulut’un da konuk olduğu eğitimde, Türkiye’de eğitim sistemi ve Gazetecilik üzerine konuştu. Programa Gemlik Haber Gazetesi Sahibi Serhat Seferoğlu ve Gemlik Gündem Gazetesinde staj yapmış olan Ege Üniversitesi Gazetecilik öğrencisi Ahmet Kaplan da katıldı.

GAZETECİLİK EĞİTİMİ YETERSİZ

Seminerde söz alan Kazım Bulut; ‘’Türkiye’de hızla değişen eğitim sistemini anlama şansım yok, takip etmekte de zorlanıyorum. Bu nedenle, sizlerin işi bizlerden daha zor. Ama kriz dönemleri, her zaman cevherler çıkarmıştır. Rus edebiyatında da olduğu gibi.

Gazetecilik eğitimi veren Üniversiteleri yeterli görmüyorum. Bu nedenle Üniversitede düşünecekseniz, yan dal yapmanızı tavsiye ederim. Türkiye’de ne yazık ki çağa uygun ve sahada işe yarayacak eğitimden uzağız.

Gazetecilik, yerelde biraz daha zordur. Doğrudan tanıdığınız isimleri de haber yapmak zorunda kalabilirsiniz. Özgür Aksoy ve İdris Büyükdönmez’in şehit edilmesinde yaşadığımız gibi. En yakın arkadaşlarımdan birini kaybederken, aynı zamanda haberini de yapmak zorunda kaldım.

FARK YARATIN

Hangi sektörü benimseyeceğiniz önemli değil. Yeni çağda fark yaratmanız gerekiyor. Yeni oluşturulan sistemler, özellikle Endüstri 4.0 insanı büyük ölçüde aradan çıkarıyor. Bu nedenle yapacağımız işte, fark yaratmak zorundayız. Diğerlerinin kopyasını yaparsak bir anlamı olmaz. Gazetecilikte de özel haber önemli. Türkiye’de gündemi üç ajansın haberleri belirliyor. Bunların dışında haber yapabilenler fark yaratabiliyor’’ dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.