O Müdüre Paralel Kıyak

24 Kasım Öğretmenler Günü, ülke genelinde olduğu gibi Gemlik’te de kutlanırken, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen Sendikasının paralel uygulamaları tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak öğrenci velisiyle  mesajlaşmaları  kamuoyuna yansıyan ve açığa alınmasının ardından sendika baskısı ile göreve dönen ancak kamuoyu baskısı ile Orhangazi Yeniköy okuluna öğretmen olarak atanan GTSO Gazi İlk ve Ortaokulu eski Müdürü Mehmet A.’nın Gemlik’te yeniden öğretmenliğe başlaması öğretmenlerin olduğu kadar velilerinde tepkisini çekmeye devam ediyor.

Gemlik’te görev yapan öğretmenlerin çok sayıda eksiklerine ve sorunlarına rağmen üvey evlat olarak görülmesi tepkileri çekerken, Gazi Okulunda müdürlük yaparken, öğrenci velisi kadınla mesajlaşması ortaya çıkan müdüre yapılan paralel kıyak tepkilerin merkezi oldu.

Gazi Okulu Müdürü olarak görev yaparken, velisiyle arasındaki müstehcen mesajları sosyal medyaya yayılan Mehmet A., soruşturma açılmasının ardından Orhangazi Yeniköy’e öğretmen olarak tayin edilmişti. Kısa sürede burada görev yapan A. Kamuoyundan gelen tüm baskılara rağmen Gemlik’e geri dönerek 11 Eylül ilkokulunda oturmaya başladı. Bu okulda da uzun süre derslere girmeyen ve iddialara göre paralel müdürlük yapan Mehmet A. Velilerin şikayetlerinin ardı arkası kesilmemesinin ardından özel eğitim sınıflarından birisinde görevlendirildi.

İddialara göre,  adı tacizci müdüre çıkan Mehmet A.’ya dönüşü için kimin veya kimlerin referans olduğu merak ediliyor. Ayrıca, yaşanan olayların tamamını bilmesine rağmen, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  hakkında idari ve adli soruşturma devam eden birisini Gemlik’te hangi sorumluluğu alarak göreve başlattığı merak konusu oldu.

Öte yandan öğretmenlerin eksiklerinin yanı sıra Bursa’nın nitelikli okulları listesinde Gemlik’ten hiçbir okula yer verilmemesine rağmen, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir Sen Gemlik Şubesi yönetiminin hakimiyetinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.