Ülkü Ocaklarından Öğretmenler Günü Açıklaması

Gemlik Ülkü Ocakları 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili açıklama yayınladı.  Başkan Vekili Emir Furkay Ceylan adı ile yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’Muhterem öğretmenlerimizi sevgi ve saygı ile andığımız anlamlı bir günün içindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin yıldönümündeyiz. Bu müstesna gün aynı zamanda ülkemizde 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Üzerimizde ölçülemeyecek emekleri bulunan öğretmenlerimizin haklarını ödemek mümkün değildir. Gelecek nesillerin yetişmesinde hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz millet varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır.

Öğretmen gelecek nesillerin mimarı, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcısıdır.Öğretmenler geleceğimizdir. Toplumun gelişmesinde ki tüm değerler eğitimimizi bizlere aşılayan öğretmenlerimizdir.

Çağdaş, uygar, kültürlü toplumlarda millete yol gösteren ve ışık tutan öğretmenlerdir. Türk Milletini muasır medeniyetler ülküsüne kavuşturacak kendini çağın gerekliliğine göre yetiştirmiş mümtaz öğretmenlerimizdir.

Kabul edilmelidir ki, öğretmeni mutsuz, takatsiz ve heyecansız olan bir toplumun hedeflerine varabilmesi imkânsızdır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milleti kurtaran yalnız ve yalnız öğretmenlerdir”sözündeki sırrın dayanağı da burada aranmalıdır.

Atanamayan öğretmenlerimizin çilesi artık göz ardı edilmemeli ve çözüme kavuşması için gereken adımlar atılmalıdır.

Öğretmenlerimizin mahrum bırakıldığı hakları bir zaman sonra karşımıza daha ağır maliyetler çıkaracaktır. Bu noktada Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak defaatlebelirttiğimiz ‘’huzursuz öğretmen, eğitimsiz öğrenci ve gerileyen ülke” kısır döngüsüne hapsolmaktan başka bir seçeneğimiz kalmayacaktır.

Bir harf öğretebilmek adına memleketimizin her bir köşesinde kendini bu kutsal mesleğe adayan Öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Şahsımın gelişiminde, fikir ve kanaat sahibi olmamda emeği olan tüm eli öpülesi öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum.

Vazifesini yaparken terör örgütleri tarafından şehit edilen kahraman öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz Milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum.’’

Emir Furkay Ceylan
Gemlik Ülkü Ocakları
Başkan Vekili

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.