CHP Gemlik’ten Öğretmenler Günü Kahvaltısı

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe yöneticileri Öğretmenler günü nedeniyle kahvaltı verdi.

Geçtiğimiz gün  Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik ilçe Başkanlığı’nda 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla  öğretmenlerimize kahvaltı verildi.

     Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemenin ,çektikleri tüm zorluklara rağmen evlatlarımızı özveriyle yetiştiren öğretmenler sayesinde mümkün olduğunu,bu bağlamda her zaman öğretmenlerimize minnet duyduğunu  vurgulayan CHP Gemlik ilçe başkanı Mehmet Sertaslan,şunları ifade etti;

Öncelikle size ve şahsınızda kurumunuzda görev yapan bütün öğretmenlerimize selamlarımı iletiyor, ülkemizin en önemli görevi olan eğitimciliği seçmiş olduğunuz için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Eğitim temel haktır ve bu hak insanlığı medeniyete, özgürlüğe ve çağdaşlığa ulaştıracak en temel faktördür. Tarih boyunca dünyanın neresinde olursa olsun barışın ve aydınlanmanın yolunu açan öncü ve örnek insanlar öğretmenler olmuştur.

Ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, dahiyane askeri kimliğinin yanında çok değerli bir eğitimci ve bilime yönelmiş bir önderdir. Birçok anısında karşılaştığımız gibi cephede dahi aydınlanma yolundaki bilimi ve Türk milletinin eğitimi yolunda atılacak adımları düşünmüş ve bu konuda çalışmalar gerçekleştirmiştir.

“Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin.” Diyen Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK Muallimler Birliği Kongresinde “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” Sözleri siz değerli eğitim insanlarını işaret etmektedir. Fakat sözlerinin devamındaki “Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem.” Diyerek eğitimcilere sadece bilgi aktarmaktan öte özverili olma ödevini de vermiştir.
Ekonomik ve sosyal sorunlar yaşadığını bildiğimiz siz değerli öğretmenlerimizin, evlatlarımızla özveriyle ilgilendiğinizi ve ATATÜRK ilke ve devrimlerinden taviz vermeden eğitim verdiğinizden şüphemiz yok. Bu bağlamda haklarını ödeyemeyeceğimiz sizlerin ekonomik ve sosyal imkanlarınızın iyileştirilmesi için her zaman mücadele ettiğimizi bilmenizi isterim.

Bu duygu ve düşüncelerimle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şahsınızda gelecek nesillerimizi yetiştirip, bilim ile donatan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.