Özgür Aksoy’un adı kütüphanede yaşayacak

Gemlik 11 Eylül Okulunda, yetişkinlere yönelik okuma salonunda bir köşeye Özgür Aksoy’un da adı verildi.

Okuma Salonunun açılışına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, İlçe Müftüsü Dr. M. Reşat Şavlı, Özgür Aksoy’un Annesi Gülay Aksoy, Eşi Çiğdem Aksoy ve kardeşi Mustafa Onur Aksoy katıldı.

Öğrenci velileri ve okul yönetiminin katıldığı etkinlikle söz alan Av. Özgür Aksoy’un annesi emekli öğretmen Gülay Aksoy, okul müdürü ve okul yönetimine, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ‘’Ben de 11 Eylül Okulundan mezun oldum. Çocuklarım da bu okulda okudu. Hemen evimizin yanında okul olmasına rağmen, 11 Eylül Okulunu tercih ettik. Çünkü o dönem burada okuyan çocukların daha çok ihtiyacı vardı. Yoksul ailelerin çocuklarıydı. Çoğu zaman, ayakkabıları delik olduğundan çorapları ıslak gelirlerdi, ilk saatimiz çorapları kurutmakla geçerdi. Benim hayatımda böyle önemli yeri olan okulda, Özgür’ün adının anılmasından dolayı mutluyum’’ dedi.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol; ‘’Hayatımız botunca iki bin kitap okumamız gerekiyormuş. Özgür Aksoy, bunu daha öğrencilik yıllarında tamamlamış isimdi. Kendisinin adının bu şekilde yaşatılması da, meslektaşımıza yakışan bir hareket olmuş. Düşünenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise; ‘’Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Avukat Özgür Aksoy’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Kitap önemlidir. Bizim inancımız da ‘Oku’ emri ile başlar. Kitap eğitim aracıdır. Kalem de güçtür. Biz ne yazık ki çok okuyan bir millet değiliz. İlk olrak bunu aşmalıyız’’ şeklinde konuştu.

KÜÇÜK KARA BALIK

Okuma Salonu açılışınca, Özgür Aksoy köşesinde, Özgür Aksoy ve ailesi için de farklı anlamı olan, Samed Bahrengi’nin ‘’Küçük Kara Balık’’ isimli kitabı dağıtıldı. Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy, çocukken Özgür Aksoy’a okuduğu kitap olan Küçük Kara Balık’ın, anne ve oğul arasında özel bir bağ oluşturduğu ve Özgür Aksoy’un da ilk kitabı olduğu öğrenildi. Dağıtılan kitaplara da ‘’Avukat Özgür Aksoy’un Anısına’’ ifadesi de yazıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.