Gemlik’e bin fidan

Gemlik’te kurulu bulunan yöresel dernekler bir araya gelerek geçen yıl yanan bölgeye bin adet fidan dikti.

Gemlik Belediyesi, Kent Konseyi ve Gemlik Hemşeri Dernekleri  Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle daha önce orman yangınında yanan bölgeye 1000 adet fıstık çamı fidanı dikildi. Fidan dikimine Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce ve Jandarma Komutanı Barış Bozkurt ile çok sayıda yöresel dernek başkanı ve yöneticisi katıldı. Fidan dikiminin popüler ismi ise Diriliş Ertuğrul Dizisinde Geyikli rolüne hayat veren Kaptan Gürman oldu.

Törende konuşan Giresunlular Dernek Başkanı Halil Ataş yaptığı konuşmada “Bizler Gemlik’te ki hemşeri dernekleri olarak hep daha güzel bir Gemlik hayal ediyor ve bunun için ne yapabileceğimizi düşünüyorduk. Bu düşünceler doğrultusunda fikir birliğiyle fidan dikmeye ve hatıra ormanı oluşturmaya karar verdik” dedi. Dernek Başkanının ardından konuşan Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, hemşeri derneklerine böyle bir etkinlik yaptığı için teşekkür etti.

Yılmaz: “Bu Alanlar Yeni Gemlik’in Mesire Alanı Olacak”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise yaptığı konuşmada “Gemlik’i karşıda gördüğünüz makilik alana taşıyacağız. Buralara 8 bin konut yapılacak. Bu konutlarda ortalama 40 bin kişi yaşayacak. Gemlik’in yeni yaşam alanı buralar olacak. Yıllar sonra göreceğiz ki yeşillendirdiğimiz bu alanlar ileride mesire alanı haline gelecek” dedi.

Konuşmaların ardından toplu olarak dağıtımı yapılan fidanlar toprakla buluştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.