MYO’da Dış Ticaret Semineri

Dış Ticaret Eğitmeni ve Danışmanı Bahar Karalar tarafından Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ve Dış Ticaret Programı öğrencilerine dış ticaret semineri yapıldı. Seminer Gemlik Denizcilik Topluluğu ve Gemlik Lions Kulübü tarafından organize edilen seminere öğrencilerin yanında akademisyenler de katıldı.

Bahar Karalar dış ticaretin nasıl yapıldığını, iyi bir dış ticaretçi olmak için gerekenleri ve kendi tecrübelerini öğrencilere aktardı. Dış ticaret yapılırken ülkeler ile ilgili hangi konuların araştırılması gerektiğini ve bu araştırmalar yapılırken yurt dışında ülkemizin ticaret ateşeleri ile görüşülmesi ve işletmeler hakkında bilgi alınabileceğini aktardı. Dış ticaretin ülke ekonomisi için önemli olduğunu ve ürettiğimiz ürünleri  dış pazarlara ulaştırmamızın iyi dış ticaretçiler ile olacağını belirtti. Öğrencilere mesleklerini yaparken dış ticaret konusunda bilgileri ile işlerini yapacaklarını ve yaptıkları iş konusunda bilgili olmaları gerektiğini belirtti. Seminerde ithalat ve ihracat süreçleri, dahilde işleme rejimi, devlet teşvikleri konusunda bilgi verdi.

Seminere Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğretim elemanları E. Murat TACAR, İbrahim SAPMAZ, Yusuf SARIKAYA, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri, Gemlik Lions Kulübü Üyeleri Tarık UĞUR, Esma Deniz ZSOBRAK, Filiz GÜNEŞ katıldılar.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.