YILDIZ; MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN…

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Saadet Dünyası’nın ancak İslam’la mümkün olacağını söyleyen Yıldız; “Manevi huzur olmadan maddi huzuru bulmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz sadece İslam alemi için değil bütün insanlık için bir kurtuluş müjdesidir. Adaletle yönetilen barış ve huzur dolu bir dünya, ancak O’nun getirdiği ilahi prensipler üzerine inşa edilebilir” dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in doğum yıldönümünü idrak ettiğimiz bu gecenin İslam’ı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsattır. Bu gece vesilesiyle herkesi Peygamber efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet ediyoruz. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O’nun rehberliği ile mümkün olacaktır” dedi.

O’NUN ÜMMETİ OLMAK EN BÜYÜK ŞEREFTİR

“Alemlerin O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldığını” düşünecek olursak böyle bir peygamberin ümmeti olmak bir insanın sahip olabileceği en büyük şerefdir ve bir o kadar da sorumluluk gerektirir. Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız.

Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiret kapılarını ardına kadar açtığını hatırlatan Yıldız  mesajını şu sözlerle tamamladı; “Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.