Asım Kocabıyık Camiinde Mevlit Kandili

Gemlik Merkezi Asım Kocabıyık Camiinde, Mevlit Kandili ile alakalı mevlit programı düzenlendi. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında yapılan mevlit programına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mevlitte Gemlik Merkez Asım Kocabıyık Camii İmamı Cahit Sevcan, Müezzin Sedat Dede’nin yanı sıra, Muharrem Keskin Hoca da mevlit okunmasına eşlik ettiler.

Mevlit programı sonrasında, mevlit kandili ile alakalı konuşmayı da, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı yaptı. Şavlı; ‘’Rabbim, böyle güzel bir günde Alemlere Rahmet Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’ı anmakla kalmayıp, anlayanlardan olmayı nasip etsin. Peygamber efendimiz, dünyamıza güneş gibi doğmuştur. Efendimiz, şu an cennette olsa da, sünnetiyle onu yaşamak, onu anmak, onun aramızda yaşaması demektir.

Kutlu Doğum olarak yapılan anmalar artık Mevlid-i Nebi olarak değişmiştir. Anma programlarımızı da buna göre yapacağız. Peygamber efendimizi hepimiz seviyoruz. Ama onu sevmek, aynı zamanda ona göre yaşamak demektir. Sevginin dilden kalplere inmesi gerekiyor. Yaratılış sebebimizi sormamız, buna uygun yaşayıp yaşamadığımızı gözden geçirmemiz lazım’’ dedi.

Mevlit sonrasında Gemlik Belediyesi her kandilde olduğu gibi bu kandilde de kandil simidi ikramı yaparken, Gemlik Ülkü Ocakları da lokum ikram etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.