Yıkım Kararına Rağmen

Gemlik Gübre Fabrikasının Çimtaş’a bakan bölümünde yapımı devam eden bina ile alakalı yıkım kararı alınmıştı. Gemlik Belediyesi tarafından yazılan ceza ve alınan yıkım kararına rağmen, çalışmaların yeniden başladığı gözlendi.

KARAR UYGULANACAK MI?

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde yapı ile alakalı şikâyetler üzerine Gemlik Belediyesi firmaya cezai işlem uygulamıştı. Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ise konu ile alakalı Gemlik Manşet Gazetesine yazdığı cevap metninde, firmaya kesilen cezalara değinmiş ve ‘’ İlçemiz Hisar Mahallesi 616 ada 87 parsel içerisinde Gemlik Gübre A.Ş tarafından yapılan kaçak yapılar dört ayrı kaçak inşaattan ibarettir’’ ifadelerini kullanmıştı.

AĞUSTOS’TA YIKIM KARARI ALINMIŞTI

05.05.2017 – 05.07.2017 – 13.07.2017- 14.07.2017 tarihlerine firmaya yazılan ceza sonrasında, 08.08.2017 ve 15.08.2017 tarihlerinde Gemlik Belediye Encümeninden Gemlik Gübre’deki kaçak yapılar ile alakalı yıkım kararı aldı. Geçen sürede ise yıkıma yönelik herhangi bir işlem de yapılmadı.

YIKIM KARARINA RAĞMEN İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Alınan yıkım kararına rağmen, bahse konu kaçak yapıya giden yolda çalışmaların başladığı gözlendi. Ruhsatsız bölgede, herhangi bir müteahhitlik faaliyetinin gerçekleştirilmeyeceği gibi, yıkım kararı alınan bölgede yapılan çalışmaların dayanağının ne olduğu merak ediliyor.

MÜHÜR FEKKİ

Bölgenin ceza iel birlikte mühürlendiği de göz önüne alındığında, kaçak yapıya devam edilmesinin yanı sıra, kanunda önemli suç olarak görülen Mühür Fekki’nin de gerçekleştiği gözlendi.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 203’üncü Maddesine göre, (1) Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır’’ ibaresi yer alıyor.

Şu ana kadar mühür fekkinden firmaya işlem yapılıp yapılmadığı ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.