Manşet Sosyal – Fine Coffeee

Gemlik Manşet Sosyal Sayfası kaldığı yerden devam ediyor. Sosyal hayata yönelik eksiklikleri ile sıklıkla eleştirilen ilçede, fark yaratan mekanları incelemeye devam edeceğiz. Bu haftaki mekânımız ise, Gemlik’te kahvenin yeni markası Fine Coffee…

Mekanın incelemesi , Gemlik Manşet Sosyal Sayfası Editörü Yalçın Özkan’a ait…

Hisar Mahallesi İstiklal Caddesi No.102 (UEDAŞ Karşısı) adresinde faaliyet gösteren Fine Coffee, hem ulaşımı, hem manzarası, hem de otopark imkanı ile dikkat çekiyor.

İşletmeci-patron ve yönetici Hasan Onur’un  sohbetimiz esnasında, çok genç olmasına rağmen; İşletme mezunu olduğunu ve benzer hizmet sektöründe tecrübeli olduğunu öğreniyorum. Büyüklerimizin tabiriyle: “ Hem alaylı hem de mektepli” anlayacağınız. Bu hem işletme hem de gelecek tüm misafirleri ve alacakları hizmetin kalitesi açısından elbette büyük avantaj.

EKİP İŞİ

İşletme sahibi ve ailesi hariç toplam 10 personel ile çalışmaya başlamışlar. Tüm yiyeceklerin hazırlanması için profesyonel bir aşçı ve onun aşçı yardımcısı, tüm içecekler ve özel kahvelerinin hazırlanması için konusunda iyi eğitim almış 2 barista ve 1 barista yardımcısı, misafirleri layıkıyla karşılamak için bir hostes hanım, gülen yüzleri ile dikkat çeken 4 servis elemanı. Yeni açılan bir işletmenin bu kadar çok ve profesyonel personel ile işe başlaması bir an için riskli gibi görünse de aslında işlerini ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesidir.

DENİZ MANZARASI EŞSİZ

FİNE COFFEE Yeni sahilin sonunda, yerleşke yolu üzerine. Fakülte ve yüksekokullar ile 3 lisenin bulunduğu kampüs yolu üzerinde. Uedaş elektrik dağıtım şirketi Gemlik şubesinin karşısında. ‘’Deniz manzarası olmadan olmaz kardeşim, ben o denizin kokusunu almalıyım’’ diyenler için de iyi bir seçenek. Aracıyla gitmek isteyenler için hem ön cephede yol üzerinde hem de arka cephe sahil tarafında otopark imkanı var. İşletmenin hem yol üzerindeki cephesinden hem de sahil tarafından çift girişi var. Yürüyerek gelmek isteyenler için de şehir merkezine gayet uygun uzaklıkta. İşyeri veya evinizden çıkıp sahil boyunca güzel kısa bir yürüyüşten sonra kolaylıkla ulaşılabilir.

TÜRKÇESİ; İYİ KAHVE

Marka ismi Fine Coffee, yabancı bir isim. Türkçe karşılığı : “İyi Kahve.’’ Hasan Onur Bey firmanın, Türkiye’nin en büyük 3 kahve üreticisinden birisi olduğunu belirtti. Yine, markalarına ait, kendine has ve özel aromasıyla Gemlik’teki en kaliteli kahveyi misafirlerine sundukları iddiasında bulundu. Aynı firmanın sadece kahve değil, asla glikoz-fruktoz şurubu vb sağlığa zararlı maddeler içermeyen bol çeşitli özel tatlılar ve Babel markalı çikolata çeşitleri ürettiğini, bunları da misafirlerine sunduklarını ekledi.

Ağırlıklı olarak hedef kitlesi bay bayan tüm gençler ve çocukları ile birlikte gelmeyi düşünen tüm aileler. Nezih ortamı, araç trafiğine kapalı deniz manzaralı sahil bölümü, yakın zamanda yapmayı planladıkları çocuk oyun alanı (içeri ve sıcak ortamda), üst katta yapmayı planladıkları bebek bakım ve emzirme odası, çocuklara özel masa, sandalye ve çatal bıçak ile farklı bir ortam. Sahil bölümünde geniş, sigara içilebilir bir alanı da var.

ÇEŞİTLİLİK ÜST DÜZEYDE

Kahveler, içecekler ve tatlıların yanı sıra; profesyonel ekip tarafından hazırlanan, sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi içermeyen özel sosları ile tatlandırılmış et ve tavuk yemekleri konusunda da iddialılar. Özellikle yiyecekler konusunda birçok franchising işletmesinin çektiği çeşit sınırlaması sıkıntılarını çekmediklerini ve misafirlerin talepleri doğrultusunda menüdeki yiyeceklerin çeşitliliğini arttırabileceklerini de belirtmeden geçmiyorlar. Günün tüm öğünlerinde: Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde bol çeşitli, lezzetli seçenekleri ile hizmet veriyorlar. Nezih bir ortam, iyi hizmet, lezzetli yemekler, sonrasında dilerseniz tatlı ve çikolatalar veeee iddialı kahve ve içecekler ile keyifli bir mekan gibi görünüyor.

İlerleyen zamanlarda kurumlara özel iskonto uygulamalarının da yapılacağını belirtiyorlar. Bence yine bir eksiklikleri: maalesef paket servisleri yok. Bu lezzetli yemek, tatlı ve içeceklere ulaşmak için mutlaka işletmeye gitmeniz gerekiyor.

HİJYEN ÖNCELİKLERİ VAR

Birçok kaliteli işletme gibi: Temizlik, hijyen, güleryüz, misafirlerle iyi ve seviyeli ilşkiler, sürekli, taze, sağlıklı, lezzetli ürün sunumu vazgeçilmezleri. Israrla öne çıkarmak istedikleri ve vurguladıkları: Deniz manzarası, bay bayan tüm gençler ve aileler için uygun nezih ortamları, özel kahveleri, lezzetli yemekler, sağlıklı ve katkısız malzeme ve soslar. Bunun yanı sıra işletmeci Hasan Bey in babası, eşi ve sevimli küçük kızının varlığı ve katkıları ile işletme hoş sıcak bir aile ortamına kavuşmuş. Sınırsız wireless internet bağlantısı, tüm cep telefonları, tabletler vb için şarz cihazları, powerbank ve talep edilirse misafirlerine sundukları tabletler ile de bir adım öne geçmişler. Ürün ve hizmet kalitesi ile fiyat dengesi de iyi oturtulmuş. Çoluk çocuk yemek içmek için gider misin diye sorulsa: Hiç düşünmeden “-Evet” yanıtını verirdim.

Tüm özel kutlamalar, doğum günü organizasyonları, bayan gün ve toplantıları, yemekli yemeksiz iş toplantıları vb. için rezervasyon kabul ediyorlar ve talepler doğrultusunda özel hazırlıklar yapıyorlar.

En başta da belirttiğim gibi: Bu ve benzeri işletmelerin varlığı ve artması ile artık değerli Gemlik’li hemşehrilerimiz çevre il ve ilçelere gitmeye gerek duymayacaktır. Eğlenme ve dinlenmenin yanı sıra sanatsal faaliyetler ve iş hayatı ile ilgili işletmelerin de artışı ile belki de tam tersine çevre il ve ilçelerden gelecek misafirler ile Gemlik, istenen ve özlenen cazibe merkezi haline gelecektir. Sermayesi, cesaretleri ve emekleri ile ilçemize değer katan tüm girişimcileri canı gönülden tebrik ediyor, hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.