Biz Anadolu’yuz Gemlik’te

İç İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin farklı illeri arasında köprü kurmak adına başlatılan Biz Anadolu’yuz projesi Gemlik’e konuk oldu.

Proje kapsamında Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden belirlenen 21 il’ den 15 yaş ve altı okul çağında olan 50.000 katılımcıya ülkemizin farklı şehirleri ziyaret ettirilerek iller arası kardeşlik köprüsü kurulması, ortak kültürel değerlerin paylaşılması hedeflendi.

GEMLİK’İN KONUKLARI ERZURUM’DAN

Proje kapsamında yapılan ziyaretlerde, Gemlik’e de konuk olunurken, Erzurumlu öğrenciler, Gemlik Atatepe Sosyal Tesisleri’nde ağırlandı. Düzenlenen yemek programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye görevlileri de katıldı.

Yemek sonrasında değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ‘gidemediğin yer senin değildir’ sözü akıllarımıza geliyor. Hükümetimiz, hem yollar ve köprüler yaparken, hem de gönül köprüleri inşa etmeyi kendisine görev edinmiş. Böyle önemli bir projeyi de hayata geçirerek, evlatlarımızın farklı iller görmesinde yardımcı olmuştur.

Kurulan kardeşlik köprüleri, çocuklarımızın yerel kültürleri görmesinde, değerlendirme yapabilmesinde de etkili olacaktır. İç İşleri Bakanlığımıza ve ‘Biz Anadolu’yuz’ projesi görevlilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.