Tarihi Tat Gemlik’te

Türkiye yemek sektörünün önde gelen firmalarından ‘’İlle de Tantuni’’ Gemlik’te hizmet vermeye başlıyor.  Tanıtım bültenleri ile Gemlik Lansmanı öncesinde duyurusunu yapan firma, tantuninin dışında ürünleri de vaat ediyor.

Tanıtım bülteninde şu ifadelere yer veriliyor; Tarihi çok eskilere uzanan ve lezzeti ise sınırları, denizleri, boğazları aşan ‘’Dehşet-ül Vahşet’’ İstanbul ve Bursa’dan sonra, şimdi de Gemlik’te. İlle de Tantuni, güney sokaklarından yayılan o mis gibi biftek kokusunu Gemlik’e taşıyor.

Özenle seçilen ve çok küçük doğranıp önceden haşlanan et parçaları, ortası çukur özel tantuni tavasının içine atılır. Tantuni eti tavanın içinde kızgın yağ ve toz biberle birlikte kavrulurken ara ara tavaya su verilir. İşte o an ‘’Cosss’’ sesiyle o güzel koku, buharla birlikte etrafa yayılır. Eti karıştıran kaşık tavada ‘’tan-tun, tan-tun’’ vurarak bu lezzet davetinde ritim tutar. Güney sokaklarından dalga dalga yayılan bu lezzet, şimdi de Gemlik’e geldi.

1980’li yıllara kadar özellikle Mersin ve çevresinde seyyar sokak yiyeceği olarak bilinen tantuni daha sonra dükkânlara girdi. Et kalitesini artırarak şimdiki gerçek lezzetine ulaştı. İlle de Tantuni güvencesiyle bu lezzeti şimdi de Gemlik’e taşıyoruz.

***

Keskin; ‘’Gemlik en iyisine layık’’

Gemlik’te İlle de Tantuni şube sahibi Gülfer Turan, ortak girişimlerinde Gemlik’in hızla büyümesine dikkat çekerek, Gemlik’in hak ettiği tadı kazandıracaklarını ifade etti. Şube işletmecisi Şeyma Keskin ise  ; ‘’Gemlik’te son dönemde açılan iş yerlerini göz önüne aldığımızda, kurumsal ve büyük markaların ilgi gördüğüne dikkat ettik. Bizler de, bu anlamda Türkiye’nin sektörde en önde gelen markalarından İlle de Tantuni ile görüşmelere başladık. Görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi ve bu tadı Gemlik’e kazandırıyoruz’’ dedi. Keskin, sözlerinin sonunda firma yetkililerine de Gemlik’e öncelik verdiklerinden dolayı teşekkür etti.

İŞYERİ TEL:  0224 512 21 55

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.