Meclis Aralık Toplantısı yapıldı

Gemlik Belediye Meclisi Aralık Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. İlk olarak gelen teklifler üzerinde konuşulurken, tekliflerin tamamı ilgili komisyonlara sevk edildi.

Raporlar bölümü sonrasında önergeler bölümünde Yol Boyu Ticaret olan caddelerde, Ticaret + Konut hakkının da verilmesi önerisi komisyona sevk edildi. Ayrıca 1 Ekim öncesinde ruhsat başvurusu yapanların, 1 Ekim sonrasındaki yönetmelik değişikliğinden mağdur olmaması ile alakalı da öneri getirildi. Konu komisyona sevk edildi.

Hava kirliliği ölçümü ile alakalı getirilen öneriye Refik Yılmaz doğrudan cevap verdi. Yılmaz; ‘’Vatandaşlarımız Doğalgaz’a yönlenmeli. Yardım yapılan kömür yerine de bu teşvik edilebilir’’ dedi.

Umurbey’de bulunan ve uzun zaman önce yıkılmasına rağmen yenilenmeyen merdivenlerle alakalı getirilen öneriye de Belediye Başkanı; ‘’Bir kısmı yapıldı. Tamamı da kısa zamanda yapılacaktır’’ şeklinde cevap verdi.

Olta Balıkçılığı ile alakalı getirilen öneriyi doğrudan görüşen Gemlik Belediye Başkanı, Kurşunlu Balıkçı Barınağının da aydınlatmalarının yapılması, güvenlik görevlisi istihdam edilmesi, balıkçılar için kulübe ve malzeme bölümlerinin yapılması doğrudan görüşülerek kabul edildi. Umurbey’de bulunan Türk Bayrağı ile alakalı konuda da, bayrağın vinç vasıtasıyla yenileneceği belirtildi.

Son günlerde, farklı iddialarla gündeme gelen Engelsiz Kafe ile alakalı önergeye ise Gemlik Belediye Başkanı; ‘’Geliri doğrudan Engelliler Derneğine gidiyor’’ şeklinde cevap verdi.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Meclisin son bölümünde ise gündem dışı konuşmalara yer verildi. İlk sözü alan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan; ‘’Çukurbahçe’deki üst geçit ne aşamada. Bilindiği gibi yoldan yukarıya çıkarken önemli kaza riskleri oluşuyor. Gerekirse çıkışı kapatalım. Beraberinde AVM ile alakalı önemli problemler var. Bu ne aşamada, kim taşınacak?’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Çukurbahçe ile alakalı karayollarında sorumluluğu olsa da, biz üstlenerek çalışma yapıyoruz. AVM konusunda da, önceki kaymakamımız olur vermişti, şimdiki kaymakamımız istemeyince, Hükümet Konağının AVM’ye taşınması gerçekleşmedi. Hastane bölgesi düşünülüyor hükümet konağı için Hastane, Hükümet Konağında işi olan vatandaş için külfet demektir’’ dedi.

KADİR EROL POLEMİĞİ

Ardından CHP adına söz alan Galip Gür; ‘’Engelsiz Kafe’de yaşananlar, Gemtaş gibi Belediyenin el attığı işlerdeki yanlışları hatırlattı. Kafede ne şartlarda çalışılıyor, vardiyaları nasıl? Ve engelli vatandaşın işten çıkarılmasında zafiyet söz konusu ise bunun bedeli neden engellilere gidecek ücretten kesilsin? Fiş kesildiği söyleniyor. Yaz döneminde böyle bir yere fiş kesilme şansı yoktur’’ dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, derneğin 900 bin TL üzerinde borçla alındığını hatırlatarak, her partiden meclis üyesinin dernek yönetiminde bulunduğu ve incelemenin kolay olduğunu belirtti.

Galip Gür, sözlerinin devamında ise Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol konusunu gündeme getirdi. Gür; ‘’Gemtaş’tan diğer başkan yardımcılarımız 1500 TL alırken, Kadir Erol neden 2000 TL alıyor? Arkadaşın vasıfları inanıyoruz ki çok üstündür. Orhangazi Belediyesi de dahil farklı belediyelerde de görev yapmış’’ dedi.

Konuya cevap veren Kadir Erol ise; ‘’Diğer Başkan Yardımcıları 7000 TL alırken, ben 657’ye tabi olduğum için daha 5bin 500 Tl ücret alıyordum. Aradaki 500 TL fark da buradan doğuyor’’ şeklinde cevapladı. Bunun üzerine Galip Gür ise; ‘’istediğim cevabı aldım’’ dedi.

Gür son olarak Orhan Veli’nin Gemlik girişinde bulunan tabelasına değinerek, bu tabelanın yerine konulmasını talep etti. Yılmaz, öneriyi aldığını dile getirdi.

GEMLİK’TE NİTELİKLİ LİSE YOK

CHP adına söz alan Emir Birgün ise eğitim konusuna değinerek; ‘’Gemlik’te nitelikli lise yok. Pek çoğumuzun çocuğu Bursa’yı tercih ediyor. Bizim öncelikli konularımızdan biri de bence eğitim olmalıdır’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz ise; ‘’Bugüne kadar Gemlik’te sadece 300 derslik yapılmıştı. Bizler buna 150 derslik daha ekledik. 5 spor salonu yapıyoruz. Aynı zamanda, okullarımızın spor salonu yapılması adına çevrede kamulaştırmalar da gerçekleştiriyoruz. Eğitime en büyük katkı bu dönemde yaşandı dedi.

Refik Yılmaz’ın sözlerinin arasında tepki gösteren Emir Birgün’ün çıkışı sonrasında kısa süreli gerilen meclis, Yılmaz’ın tablo üzerinden yaptığı sunum ile son buldu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.