Miyase Sertbarut Körfez Okuluna konuk oldu

Türkiye’nin tanınan yazarlarından, 40’ın üzerinde eseri bulunan Miyase Sertbarut Körfez Okuluna konuk oldu. 1963 Adana Ceyhan doğumlu olan Sertbatur, ilk kitabı Fasulyem Bulutlara Çıkamaz’dan itibaren  40’ı aşkın esere imza attı.

Gemlik Körfez Okulunan davetlisi olarak Gemlik’e gelen yazar Sertbarut, ‘’Sizinle buluşmak için erkenden yollara çıktım çünkü biliyordum ki,  okulda beni bekleyen arkadaşlar, öğrenciler var’’ diyerek başladığı konuşmasında.

‘’Okul bahçesinde beklerken hangi öğretmenlerinize ‘hangi kitapları okudular diye?’ diye sorduğumda  hemen hemen hepsini okuduğunuz öğrendim bu da beni mutlu etti. Okumaya önem veren ve teşvik eden bir okulda konuk olmak benim için ayrı mutluluktur.

Bazen çocuklar sorarlar yazmak nasıl bir duygu bunu anlamaya çalışırlar bende anlamaya çalışıyorum aslında. ‘Nedir bu koşturma sen artik 54 yaşında kadınsın başka şeyler de yapmak isteyebilirsin, gezmek isteyebilirsin ama nedir bu yazmak aşkı?’ sorularına sıklıkla cevap veriyorum.  Yazmak  bana da heyecan  kattığı için yazıyorum . Yeni bir kitabı okumaya başlarken tatlıymış  gibi hissediyorum çocukluğumdan bu yana okumak tatlı bir şey benim için’’ dedi.

Konuşmalarının sonrasında da, öğrencilere tek tek kitabını imzalayan Miyase Sertbarut’a Gemlik Körfez Okulu Müdürü Ahmet Turan Polat çiçek verdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.