İstinat çökmesinde yeni gelişme

Geçtiğimiz gün Hisar Mahallesinde meydana gelen istinat duvarı çökmesi olayında yeni gelişme yaşandı.

Yapılan incelemelerde, hasar gören binaların üst bölümünde şantiye aşamasında bulunan inşaatın istinat duvarının çökerek aşağıya indiğini, diğer istinat duvarının üzerine kayması ile duvar ve balkonlarda hasarın oluştuğu, taşıyıcı bölümlerde sorun olmadığı kaydedildi.

Üst bölümdeki inşaatta bulunan istinat duvarının daha önce de hasar verdiği kaydedilirken, alt tarafta bulunan istinat duvarına, olası risklere karşı farklı işlem de uygulandığı ve sağlamlaştırma çalışmaları esnasında çökme yaşandığı belirtildi.

İSTİNATLAR PROJEYE UYGUN DEĞİL

İki istinat duvarının da projeye uygun olmadığı öğrenilirken, geçtiğimiz aylarda çatlamalar da yaşandığı, yağışlarla birlikte duvarlara binen yüklerin arttığı, bunun da yaşanan çökmenin önünü açtığı kaydedildi.

Konu ile alakalı iki inşaat sahibinin de hatalarının incelendiği gözlenirken, konunun mahkemeye intikal edip etmeyeceği de merak konusu oldu.

TEHLİKE SÜRÜYOR

Üst bölümde bulunan inşaatın asıl ağırlık yapan bölümlerinin de yerinden oynadığı ve kış dönemindeki yağışlarla da hasarı artırmasının söz konusu olduğu da düşünülüyor. Eğer üst taraftaki asıl ağırlık bulunan kütle, alt taraftaki inşaatın duvarına doğru çökerse, hasar önemli noktalara gelebilir.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.