Asker Ölümünde Şaşırtan İfade

Gemlik Askeri Veteriner Okulunda askerin hayatını kaybetmesine neden olan Başçavuş Hancı’nın ifadesi şaşkınlık yarattı.

Gemlik Askeri Veteriner Okulunda, geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda, nöbet sırasında annesiyle konuşan Gökhan Kılıç, Başçavuş Osman Hancı’ya yakalanmıştı. İddiaya göre Başçavuş’un darbesiyle beyin kanaması geçiren asker, 54 gün tedavide kaldıktan sonra hayata gözlerini yummuştu.

MİĞFER SİLAHTA TAKILIYDI ONU İTTİM

Kıdemli Başçavuş Osman Hancı ifadesinde; ‘’Nöbet yerlerini kontrol ediyordum. Gökhan’ın telefonla konuştuğunu gördüm. Beni fark etmedi. Yanına yaklaştığımda, beni görünce birden şok oldu. Kompozit Başlık’ın (Miğfer) kafasında olmadığını, tüfekte takılı olduğunu gördüm. ‘Başlık silahta değil kafadan olacak’ diyerek kompozit başlığı ittim. Başlık Gökhan’ın sol kulağının bulunduğu bölgeye çarptı.

GÖKHAN DÜŞTÜ, MİĞFERİ BEN ALDIM

O esnada başka nöbetçiye baktım, arkamı döndüğünde Gökhan’ın yerden kalkmaya çalıştığını gördüm. Miğfer’de yerdeydi, onu da ben aldım. Nöbet sonunda arkadaşları kötü olduğunu söyledi, yüzünü yıkayıp yatmasını söyledim. Sorun devam edince, Ambulans’ı da ben aradım’’ dedi.

Bugüne kadar herhangi bir askere şiddet uygulamadığını iddia eden Hancı, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın ardından tutuklanarak Bursa Cezaevine gönderildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.