İmarda 1 Ekim Sorunu Mecliste çözülemedi  

1 Ekim’de yürürlüğe giren Tip İmar Yönetmeliği ile alakalı toplanan Gemlik Belediye Meclisinden, sonuç çıkmadı.

Gemlik Belediye Meclisi, 1 Ekim’de yürürlüğe giren Tip İmar Yönetmeliği ile alakalı gecikme konularını görüşmek üzere toplandı. Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapılan, tek madde görüşülen toplantıda, Komisyon raporunu Ercan Barutçuoğlu okudu. Ruhsat başvurusu yapılan dosyaların, önceki hükümlerce kararı alınması. 1 Eylül 2017 tarihinden evvel yapı ruhsatı başvurusu yapılması durumunda 1.10.2017 tarihinden öncesinde ruhsat talep edilmesi. Kazanılan hakkın önüne geçilmesi durumunda, belediyenin tazminat yükü altında kalmaması adına, önceki yönetmeliğe göre ruhsatlandırılması ile alakalı karar komisyonda verilmişti’’ dedi.

Konu ile alakalı söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan; ‘’Dana önce önergemiz vardı. Konunun bakanlığa gönderilerek çözülmesi adına. Aksi bir öneri olursa, MHP grubu adına ret vereceğiz’’ dedi.

Ardından CHP adına söz alan Emir Birgün; ‘’Bugüne kadar bin üzerinde imar ile alakalı karar geldi. İlk feda komisyon başkanı toplantıya katılmıyor. Konuyu bir buçuk ay önce gündeme geldiğinde önergemiz oldu. Siz bir buçuk ayda neden çözüm üretmediniz? Ne tür adım attınız? Gemlik Belediyesinde Gemlik’te yönetim sorunu var. Siz Gemlik Belediyesini yönetemiyorsunuz. Bunu çözemeyen birkaç belediyeden biri Gemlik. Hiçbir zaman meclis kararı kanunun üzerinde olamayacağı için ret olacaktır’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Bir önceki ay verilen önergeyle alakalı bakanlığa talepte bulunduk. Henüz cevabı gelmedi. Bir daha o önergenin sorunu çözebileceğini düşünüyorsanız, bu önerge ile birleştirerek tekrar çalışma yapması, bizim de katılacağımız diğer partilerinin de katılacağı bir mutabakatla Ankara’ya gideriz. Yeter ki çözüm olsun. Komisyona bu şekilde geri çekelim’’ önerisini getirdi. Öneri oy birliği ile kabul edildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.