İşkur’da Engelli İstihdam Zirvesi

Gemlik İşkur Şube Müdürlüğünde, engellilere iş alternatifleri oluşturmak adına istihdam toplantısı yapıldı. Toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Gemlik’te bulunan engelli okullarının müdür ve yöneticileri, İşkur Müdürü Ünver Ünver ve İşkur Personeli katıldı.

Engellilerin iş dünyasındaki öncelikli endişelerinin aldıkları yardım ve desteklerin kesilmesi olduğu kaydedildi. İstihdam edilecek engelli ve ailesi iyi eğitilmeli. Bayanların evde çalışabileceği işler üzerinde durulmalı. Özellikle de şiddet gören kadınlara yönelik de çalışma yapılmalı. Tüm bu kişiler iyi tespit edilmeli ve iyi eğitilmeli.

İş yerleri 50 kişiden sonra engelli zorunluluğunu biliyor. Bir kısmı da, bazı engellilerini daha iyi teşviklerle çalıştırabileceğini öğrendiğinde, tercihini bu yönden yapabiliyor. Gidip bu konuyu tek tek anlatmak zorunda kalsak da, devam etmeliyiz’’ denildi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş ise; ‘’Geçici iş gücü değil de, sürekli iş gücü gerekiyor. Bu anlamda biz devlet kurumları ile engelli kurumlarının bir araya gelerek fikir alışverişi yapmasını anlamlı bulduk. Engellilerimize yönelik geniş çapta çalışma yapmak, bizlerin hem toplumsal görevi, hem de insani görevimiz. Arkadaşlarımızın da dediği gibi, bu sadece sosyal proje olmamalı. Aynı zamanda sürekli iş imkanı ve meslek edindirme de düşünülebilmeli’’ dedi.

Gemlik’te bulunan engelliler ve engelli bireylerin iş dünyasına kazandırılması ile alakalı kurumlar, dernekler ve eğitim kurumları tarafından öneriler önümüzdeki günlerde sunulacak ve buna göre hareket edilecek.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.