MHP; YILMAZ KAMUYU ZARARA UĞRATTI

MHP Gemlik ilçe başkanlığı, Borusan firmasının Gemlik Belediyesine açtığı faiziyle para iade davasına yönelik açıklama yaptı. Özcanbaz tarafından okunan açıklamada, ortaya çıkacak kamu zararı üzerinde duruldu.

Özcanbaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Gemlik Belediyesinin 2012 yılında MHP’nin uyarılarına rağmen yapmış olduğu 60 dönümlük arsa satışı sonucunda Belediyenin zarara uğratmasıdır. Satışların iptali için açılan davalar neticesinde, çağrılarımıza kulak vermeyen Gemlik Belediyesi Başkanı Refik Yılmaz kamu zararına neden olmuştur…

2012 yılında mülkiyeti Gemlik Belediyesine ait olan toplam 59.226 metrekare olan arsalar Belediye Meclis kararı olmadan, usule aykırı olarak encümen kararı ile iki sanayi kuruluşuna satılmıştı. 03.10.2012 tarihli meclis toplantısında MHP grubunca bu konu, soru önergesi ile Belediye Meclisinin gündemin getirilmiştir.

Mevcut Belediye İdaresi tarafından, 19.10.2012 tarihli yazılı cevabında, arazilerin satışının yapılabilmesi için meclis kararı gerekmediği, encümen kararı ile satış yapılabileceği; satışa konu taşınmazların 3194 sayılı İmar Kanununun 15 ve 16’ncı maddelerine göre işlem gören arsalar olup, 17. Madde hükümleri içinde satılmış olduğunu beyan etmişti.

Öncelikle burası ‘’Atık Parsel’’ değil, ‘’YOL.’’dur.

Nedenini açıklayayım; Sayın Belediye Başkanı 19.10.2012 tarihinde vermiş olduğu cevabında ‘satılan yerler atık parsel olduğundan’ ibaresini kullanmıştır. Buradan Sayın Belediye Başkanına dün sorduğumuz soruların aynısını bugün de soruyorum: bir yerin atık parsel olabilmesi için, bir imar uygulaması olması gerekmez mi, hangi imar uygulaması sonucu bu yerler atık parsel olmuştur?

Ve yine o dönem depolama alanlarının ortasında 60 dönüme yakın bir yerin ‘’Atık Parsel’’ olmayacağını burada yapılacak 18 uygulamasıyla arsaların daha değerli hale geleceğini ve kamunun daha fazla kazanç elde edeceğini Milliyetçi, Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı olarak defalarca beyan edilmiştir.

Haklı çağrılarımız karşısında kayıtsız kalan Gemlik Belediyesi yönetimi, Gemlik’in menfaatine ve hukuka uygun düşmeyen bu satış işleminin iptali için yargı makamlarına başvurmaktan başkaca çare bırakmamıştır… Neticesinde, hem Bursa 2.İdare Hukuk Mahkemesi hem de Danıştay 6.Dairesi tarafından MHP İlçe teşkilatımızın haklılığı hukuken de ortaya çıkmıştır.  En önemlisi Gemlikli hemsehrilerimizin hakkı korunmuştur.

 

Sayın Belediye Başkanına altını çizerek soruyoruz.

  • Satılan arsalara bir imar uygulaması yapmadığınızı kendiniz söylüyorsunuz!. Peki, satışa konu taşınmazlara nasıl parsel numarası verdiniz?
  • Tapu Müdürlüğü, nasıl ve hangi ilişkiler sonucu belediye adına bu yerleri tescil etmiştir?
  • 2012 yılında, MHP’nin tüm uyarılarına rağmen, kamu menfaatini yok sayarak neden satış kararı aldınız?
  • Bursa 2. İdare Mahkemesine taşıdığımız konu ile alakalı, idare mahkemesi 12.06.2014 tarihinde Satış İptali şeklinde karar vermiş, üst mahkemeye yaptığınız itirazı da, Danıştay 6. Dairesi de 06.11.2015 tarihinde ‘’Satış İptali’’ olarak onanmışken, geçen 2 yıllık süreçte, Tapu İptali davası neden açılmamıştır?
  • Aldığımız duyumlara göre Firmalardan bir tanesinin açmış olduğu Faiziyle Satış Bedelinin İadesi davasının ardından bahsi geçen kuruma tapu iade davası açmanıza rağmen, diğer firmaya neden hala aynı davayı açmadınız?
  • Yargı kararını bekletmenin suç olduğunu bile bile, 2 yıl önce alınan kararları neden uygulamadınız?

Şimdi Sayın Belediye Başkanı; hukukçu bir belediye başkanına kanuna aykırı iş yapmak,   Hatta Tapu gibi bir kurumu da bu yolsuz işleme ortak etmek yakışıyor mu?

Bir Belediye Başkanı alenen kanuna aykırı iş yapıp, Gemlik ve ülke ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayan kurumları da, mağdur ediyorsa, o belediye çalışanları ve yönetimi neler yapmaz? Bir arsayı satmaktan aciz belediye yönetimi olabilir mi ?

Şimdi nereye döndük? Sayın Başkan, 2012 yılında bizleri dinleseydi, bugün faiz ödemek zorunda kalmayacaktı. Mahkeme harçlarını hesap etmeyecekti. Bugün, MHP’nin ilk gün uyardığı noktaya geri döndük. Ne yazık ki Gemlik Belediyesi bizi 5 yıl geriden takip ediyor.

Son olarak, buradan para iadesi, faiz ödenmesi ve mahkeme giderleri ile oluşacak milyonlarca Türk Liralık kamu zararının yükü yine tüyü bitmemiş yetime ve Gemlik halkına mı kalacak. Bize göre bu zarar 5 yıldır uyarılarımızı dinlemeyen, bile bile kamuyu zarara sokan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve kararda dahili olanlardan tahsil edilmelidir.’’

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.