Gemlik taşınmayacak dönüşecek

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, KHK’da Gemlik’e özel çıkarılan madde ile alakalı açıklama yaptı. Konunun daha açık anlaşılabilmesi için değerlendirme yapan Yılmaz; ‘’Gemlik’te kimse yerinden taşınmayacak. Gemlik’te yapılacak olan konutlarla, çürükj binalar vatandaş isterse takas edilecek. Gemlik taşınmayacak, dönüşecek’’ dedi.

99 DEPREMİ SONRASI YAPILAN BİNALAR KALACAK

Yılmaz sözlerinin devamında; ‘’Gemlik adına tarihi bir adım atıldı. Gemlik’in depremselliği ile alakalı en önemli adım atılmış oldu. KHK’da bulunan geçici madde, yamaçlarda bulunan hazine mülklerinin imara açılmasını kapsıyor. Buralarda şahısların arazileri yok. Herhangi bir şahsın arazisi de imara açılmadı. 99 depremi sonrasında yönetmeliğe uygun olarak yapılan binalar Gemlik merkezinde kalacak.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI VAR

Yanlış bir algı oluşturulmak isteniyor. Gemlik’te kimseyi yerinden etmeyeceğiz. Binalarını takas etmek isteyen ve depreme dayanıksız binalarda oturan vatandaşların başvurularına göre çalışma yapacağız. Zaten yapılan çalışma tamamen dönüşüm esaslı. Gemlik’in yapı stokunda önemli miktarda sıkıntılı bina var. Bu binalarda yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımıza, daha güvenli ve manzarası daha uygun binalarda yaşama imkanı sağlayacağız.

TEK BİR ZEYTİN AĞACI BİLE ZARAR GÖRMEYECEK

Özellikle çarpıtılmak isteyen bir konu da zeytin ağaçlarına yönelik. Biz zeytine ayrıca önem veriyoruz. Bölge, tamamen çalılık ve kayalık alandan oluşuyor. Gerek yasada, gerekse çalışmalarımızda herhangi bir zeytin ağacının kesileceğine dair ibare yok. Bizler, tarım ve turizme yönelmek adına sanayiyi bile sınırlamış ilçeyiz. Zeytini korumak adına da çok önemli çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda zeytininin ve Gemlik’in tanınmasının yolunu açıyoruz.

DONATI ALANLARI AÇILACAK

Gemlik’te en çok sorulan sorulardan biri de, Gemlik’in binalar seyreltilince ne olacağıdır. Gemlik, geçmiş yıllarda belediyeler tarafından değil emlakçılar tarafından planlanmış. Bu nedenle de önemli ölçüde çarpık yapılaşma meydana gelmiş. Yolları dar, nefes almayan bir ilçe. Biz bu yönde önemli çalışmalar yaptık. Binalar merkezde azaldık.a, donatı alanları da artacak. Spor alanları, sosyal alanlar ve otoparklar da oluşacak.

CUMHURBAŞKANIMIZI ÖRNEK ALDIK

Dönüşüm konusunda belediyecilikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldık. O da İstanbul’da önemli anlamda toplu konut yaparak, tıkandı denilen İstanbul’a nefes aldırmıştı. Hatta Yalova’ya kadar toplu konutlar yapmıştı. Bizler de, onun izinden giden belediyeler olarak, onun çalışmalarını tabii ki örnek alacağız’’ şeklinde konuştu.

Yılmaz sözlerinin sonunda, resmi işlemlerin ve arsa devirlerinin 5 – 6 ay içerisinde tamamlanacağını sonrasında proje çalışmalarına başlanacağını dile getirdi.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.