Gemlik’e ihanet ettirmeyeceğiz

       696 sayılı KHK ile Gemlik’imiz için çok önemli bir karar alınmıştır. İlçemizin, mutlak ihtiyacı olan “Kentsel Dönüşüm” için tarihi bir fırsat ortaya çıkmıştır; fakat mevcut yönetimin bu dönüşümü hakkı ile yapabileceğini düşünmüyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

1-) İYİ NİYET GEREKTİRİR

Ancak, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depreminin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen kentsel dönüşüm adına kayda değer bir şey yapılmamışken apar topar KHK çıkartılması halkımızın kafasında soru işaretleri oluşturmaktadır. Deprem riskinin sadece Gemlik’e özel bir durum olmamasına rağmen sadece Gemlik için özel bir kanun çıkartılmasının altında yatan gizli planınız nedir?

2-) HALKIMIZ VE KONUNUN MUHATAPLARI İLE İSTİŞARE GEREKTİRİR.

Ancak, Halkımız ve yereldeki konunun uzmanları ile istişare edilmeden, tepeden inme “Ben yaptım oldu” mantığı ile hareket edilmektedir.

3-) TECRÜBE GEREKTİRİR.

Ancak, Çarşı Meydan Projesi, Cius Avm, Kapalı Pazar Yeri gibi basit projelerde dahi başarılı olamamış ve dolayısı ile sonuca ulaşamamış bir yönetim, 100 binin üzerinde insanın geleceğini ve kaderini ilgilendiren bu dev projede sonuca ulaşması mümkün değildir.

4-) MASTER PLAN VE UYGULANABİLİR PROJE GEREKTİRİR.

Ancak, Kayıkhane kordonunda yapılan düzenlemeyi yap boza çeviren, Balıkpazarı meydanında kısa süre içinde iki ayrı düzenleme yapan, kendisine yer tahsis etmeden mevcut belediye binasını yıkıp nikah salonunda hizmet vermeye çalışan bir belediye yönetiminin plan ve proje dahilinde çalışması imkansızdır.

BİZLER, GEMLİK’E İHANET ETTİRMEYECEĞİZ;

Sonuç olarak; yukarıda saymış olduğumuz sebeplerden dolayı, bu sürecin tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız’ın İstanbul için dile getirdiği “Biz İstanbul’a İhanet Ettik” itirafının ileride Gemlik için de söylenmesi kaçınılmaz olacaktır. Gemlik’e sözümüz var. Bizler, Gemlik’e ihanet edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.