Gemlik Ovasında Yapılaşma Devam Edecek

Gemlik Belediyesi öncülüğünde yapılan ‘’Gemlik Konuşuyor’’ adlı programda, Gemlik’i içeren KHK konuşuldu. Oluşan ‘’Gemlik taşınıyor’’ algısının kırılması adına da konuşmalar yapılan programda, hem Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hem de katılımcılar söz aldı.

KİMSE ZORLA TAŞINMAYACAK

İlk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz; ‘’Ne yazık ki, Gemlik için fırsat olan bir karar yanlış anlaşıldı. KHK kimseyi zorla taşımayı ön görmüyor. Vatandaşın isteği önemli. Mevcut binasında yaşamak isterse devam edecek. Ak Parti hiçbir zaman halkın istediğinin dışında hareket etmemiştir.

GEMLİK OVASINDA YAPILAŞMA DEVAM EDECEK

Dönüşüm kamuoyunun önemli bir bölümünü ilgilendiriyor. Biz burada ticari bir amaç gütmüyoruz. Gemlik ovasında yapılaşma ve ruhsatlandırma devam edecek. Konutlardan boşalan yerler de, asla konteynır alanı olmayacak. Gemlik’te kamyon tahliyesi bile yasak. Biz Gemlik’in farklı bölgelerinde depolama planları düzenledik.

Haranın bulunduğu bölgede 4 bin 400 metrekarelik alanı imara kazandırmak istiyoruz. Buralarda planlarımız varken Gemlik dönüşü yaşayacak’’ dedi.

SORU CEVAP BÖLÜMÜ

Programın devamı soru – cevap şeklinde devam etti. Bu bölümde Gemlik’te olayın neden yanlış lanse edildiği soruldu. Cevap veren Yılmaz; ‘’Pek çok uzman da Gemlik’in üst bölgelerde yerleşmesi gerektiği üzerinde durmuştu. Biz dönüşümü yavaş yavaş bilim yoluyla yapacağız. Biz söylüyoruz. İmar planları el verdiği müddetçe yerinde dönüşüm de yapılacak. Kat artışı ile alakalı problem yaşanabilir merkezde. Buna akademik odalar itiraz edebilir. Biz müteahhitlerle kahvaltı yaptık. Genel basın konuyu bu şekilde algılamıştı. Biz algıyı çevirmek için çabaladık’’ dedi.

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Gemlik ile alakalı açıklamalarını kupürlerle göstererek; ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı Gemlik’e rafineri yapılması durumunda, gelirin artacağını belirtmiş. Gemlik ile alakalı farklı bir plan varsa bilelim’’ sorusunu yöneltti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise ‘’dönemin Belediye Başkanının kendi düşüncesidir’’ cevabını verdi.

Ardından söz alan Uğur Sertaslan ise; ‘’Pazartesi kalktık Gemlik taşınacak denildi. Biz Ankara’ya hep birlikte KHK için gitmemiştik. Yozgatlılar Gemlik ile alakalı tepki gösteriyor. Bu KHK’nın ucu açık. 10 yıl sonra 300 bin nüfus ile karşı karşıya kalabiliriz’’ dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise herkesin şehir ile alakalı söz almak hakkının olduğunu, bu şekilde doğrunun bulunacağını belirtti. Toplantı Belediye Başkanının İstanbul’da resmi programa katılacak olmasından dolayı erken sona erdi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.