Özcanbaz; Gemlik’te Konut Kredilerine KHK Engeli

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, 696 Sayılı KHK’nın Geçici 25.Maddesinde Gemlik’in riskli alanlarını içeren ibarenin konut kredilerini engellediğini vurgulayarak, ‘’Riskli Alan’’ ibaresinin değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bankaların kredi konusunda risk gördüğünden konut kredilerine ihtiyatlı yaklaştığını dile getiren ilçe başkanı, Gemlik’in ekonomik ve sosyal zararının büyük olduğunu vurguladı.

Özcanbaz açıklamalarına şu şekilde devam etti; ‘’Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın uzun yıllardır üzerinde durduğu ve Gemlik’in zeminine yönelik yapmış olduğu kötüleme çalışmaları sonucunu verdi. KHK’da Gemlik’in riskli alanların taşınacağı yer aldı.

Gemlik Belediye Başkanı, açıklamasının ertesi gün bu söyleminin tersini söylemeye kalksa da, gerek devlet kademesinde, gerekse medyada aynı etkiyi göstermedi. 6 yıldır yaptığı çalışmalarda zemin üzerinde durmasının yanlış olduğunu, mevcut yapı stoku üzerinde dönüşüm yapmasının daha anlamlı olacağını söylememize rağmen, dinlemeyerek Gemlik’e önemli zarar verdi.

BANKALAR KREDİ DE ZORLUK ÇIKARIYOR

Açıklamanın yapıldığı günden itibaren, Gemlik’te emlak alanında hem satışlar hem de yapılan anlaşmalar bozulmuştu. Bugün de görüyoruz ki, bankalar konut kredisi verirken bile müşterilerine değerlendirme kuruluşlarının düşük kredi vereceği veya vermeyeceği uyarısında bulunuyor. Bunun nedeni olarak da KHK ve Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, Gemlik Merkezinde bulunan mahallelerde zemin sorunları olduğunu söylüyorlar…

BAŞBAKAN VEYA BAKANLAR AÇIKLAMA YAPMALI

Ekonomiye bu kadar zarar vermek, ne derece doğru? Fizibilite çalışmaları yapılmadan, doğrudan ‘’Taşınacak’’ söylemi, Gemlik ekonomisine zarar vermeye devam edecektir. Bunun tek çözümü, başbakan veya bakanların ağzından zemin sorunlarının değil de, eski bina sorununun bulunduğu ve Gemlik’in taşınmayacağı yönünde açıklama yapılmasıdır. Aksi halde, tek etkilenen inşaat sektörü olmaz. Vatandaşların daireleri değer kaybeder, Gemlik merkezinde yatırım yapmaya ve iş yerleri açmaya korkarlar, Gemlik’in zaten sıkıntılı olan sosyal hayatı da tamamen sona erer’’ dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.